Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Gençler Evlenmekten Korkuyor

Gençler Evlenmekten Korkuyor
 

Gençler artık evlenmek istemiyorlar. Çünkü, evlenen arkadaşları, bir süre sonra ayrılıyorlar. Sebep şiddetli geçimsizlik diye ifade ediliyor. Oysa, şiddetli güvensizlik deseler daha iyi olacak. Gençler de korkunç bir güvensizlik ve kıskançlık problemi yaşanıyor. Bazen kendilerine olan güvensizlikleri bazen de karşlarındakine olan güvensizlikleri, buna bir de sosyal medya ilave oluyor. Zaten birbirlerini de iyi tanıyamıyorlar. Birbirlerinden ne istediklerini tam olarak ifade edemiyorlar ya da etmiyorlar. Beklentiler çok oluyor. Bir de hayatın zorlukları, geçim sıkıntısı, sorumlulukların artması, hayatı çekilmez hale getiriyor. Sonuç boşanmayla bitiyor. 

Diğer bir konu birbirlerinden beklentileri, çok farklı ve fazla oluyor. Bunların önceden tam olarak tespit edilmesi gerekiyor. Hayatlarını birbirlerinin hayatlarını kısıtlamayacak şekilde düzenlemeleri gerekiyor.

Kırsal kesim de durum çok farklı,  şehirlerde çok farklıdır. Yörelere göre de farklılılıklar vardır.

Bazı gençler artık çoluk çocuk sahibi olmak istememekteler. Bu topluma çocuk mu doğuracağim. Diyorlar. Dünyanın gidişatı da hiç umut vermiyor. Her yerde savaşlar var. İşsizlik diz boyu, şu anda işimiz olsa bile yarın bunun garantisi yok diyorlar. Bir de buna kişsel çatışmalar olunca hayat oldukca zorlaşıyor. 

 

Gençlere hak varmemek elde değil.

.

 

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..