Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Gençler ne yapsın?

Gençler ne yapsın?
 

Kaynak:İnternet


Münevver Karabulut cinayetinden sonra Emniyet Müdürü dahil ailesini suçladı kızlarına sahip olamadıkları için, kızlara sahip olmak erkek arkadaş edinmemesi ve ebeveynsiz sokağa çıkmaması anlamındaydı takdir edersiniz ki!

Beş genç metal grubun konseri için alanda bekleşirken yoldan geçen konvoya metal selamı verdikleri için gözaltına alındılar, gerekçe “Başbakana saygısızlık”! Nereden bilsin gençler, meğer o konvoyun refakat ettiği kişi Erdoğan’mış!... Erdoğan’a metalci selamı vermekse saygısızlığın dik alasıymış!..

İçki reklamları sınırlandı, gerekçe gençleri korumak!

Sigara yasaklandı, sokaklarda içenler çoğaldıkça amaçlarına daha kolay ulaşacaklar: Gençlere kötü örnek olunuyor, sokaklarda sigara içmek de yasak ola!

Filmlerde sigara ve içki sahneleri yasak!

Eski filmlerde de mozaik ile kapatılıyor ki, pek de bir komik duruyor!

Sigara sağlığa zararlıdır, içkinin fazlası da öyledir ancak yaşamın içinde vardır ve yasaklar yerine toplumu bu şekilde bilinçlendirmek lazımdır!

Cinsellik ise genç yaşlı dinlemeden başlı başına günahtır! Gençleri günahlardan korumak lazımdır!...

Üniversite harçları zamlanıyor, gelir düzeyi düşüyor, işsizlik tavan yapıyor ve bir kilo patates bir liranın üzerinde seyrediyor…

Gençler aşık olmasın, cinsel dürtüler zaten hiç duymasın, gezmeye çıkmasın, metal, rock müzik dinlemesin, gel-git üniversitelerde de okumasın; tercih sorunu da çıkacaktır ortaya: zor-zor bir çocuğunun masrafını karşılayabilecekse aile kız çocuğundan ziyade erkek olanın okumasını tercih edecektir neticede, öyle giyinmesin, böyle durmasın!

O gazeteyi okumasın, bu kanalı izlemesin!...

Ne yapsın peki bu gençler de Türkiye yönetiminin istediği gibi olsun?

Okumak için mesela burs mu alsınlar, hani şu ablalı ağabeyli sistem sunan, muhteşem özel yurtlarda üç kuruşa konaklanabilen, örtünme zorunluluğu yoktur denmesine rağmen üç gün sonra namaza durdurulan?

En güzeli ilahi dinlesinler zati…

Kuran kurslarına gitsinler, kızlar erken evlenip çocuk doğursun, çocuklarına dini akideleri öğretsin henüz üç yaşlarına gelmeden, yakın, pek yakın bir zamanda çocuklar gözlerini dini temeller üzerine oturtulan evlerde gözlerini açsın, üç yaşında namaz kılmayı, beş yaşında Kuran okumayı öğrensin, on altısına yaklaştığında evlensin!

Bilmesin, görmesin, duymasın; sorgulamasın!

Neden bazı insanlar kendilerine buldukları hakları bizlere tanımıyor diye düşünmenin günah olduğuna inansın!

Kim olduğunu, neden yaşama geldiğini bilmeden on üçünden itibaren ölüme hazırlansın!

Özgürlüğü bilmesin, özgür iradeden haberi olmasın, kötü ve hatta çirkin şeylerdir bunlar, maazallah dini bile sorgulatırlar ki, en çok da dini çıkarlarına alet eden kişi ve kurumlar bundan zarar görürler!

Ödler kopar, eğer anlaşılırsa dinler kişilerin korkularını sağaltma amacıyla var olmuştur, sığınma ve korunma duygularıdır kişilerin, yaşam şartlarına müdahale etme, yaşamaktan feragat edip de ölüme hazırlanma süreci değildir yaşam!

Atatürk’ü de sevmesinler!

Aman, bireyselliğinden bihaber olsun gençler!

Yoksa tekkeler falan tehlike altına girer!...

Amaçlar, verilen sözler, çizilen haritalar hattı zatında peşinen alınan bedeller suya düşer!

Gülgün Karaoğlu

Temmuz,27/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..