Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Gençlerbirliği: 1 - Galatasaray:1 Galatasaray sallanıyor…

Gençlerbirliği: 1 - Galatasaray:1 Galatasaray sallanıyor…
 

marmaragundem.org


 Hani Fenerbahçe ile Galalatasaray arasında 9 puan vardı. Galatasaray nasıl olsa yolda Fenerbahçe’yi yolda yakalardı… Ama işler öyle değil… Galatasaray hala, “ağır git molla desinler…” mantığıyla yollarda oyalanıp duruyor.

Bugün (15.12.13.Pazar) günü Gençlerbirliği'ne 19 Mayıs Stadı'nda misafir olan Galalatasaray , Ankara’da da 2 puan hediye etmekte hiç beis görmedi. Takımda Drogba da vardı, Sneijder de. Drogba belki de beraberlek golünü atarak sorumluğunu gösterdi ama… Sonuç belli.

Takımlar:

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Ahmet Çalık, Ferhat Görgülü, Kulusic, Tosic, Jimmy (Dk. 70 Mervan), Özgür İleri, Petrovic (Dk. 81 Yusuf Emre), Gosso, Stancu, Zec (Dk. 86 Oktay)
Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Galatasaray: Muslera, Chedjou, Gökhan Zan, Semih Kaya, Eboue (Dk. 75 Sabri), Selçuk İnan, Sneijder, Melo, Hakan Balta (Dk. 37 Burak Yılmaz), Umut Bulut (Dk. 81 Aydın Yılmaz), Drogba.
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Goller :

16.dk. Stancu Gençlerbirliğinin ilk golünü attı ( Gençlerbirliği : 1 – Galatasaray : 0)

(İlk devre bu sonuçla bitti)

57.dk. Didier Drogba serbest vuruştan gelen topu  kafayla filelere gönderdi. ( Gençlerbirliği : 1 – Galatasaray : 1)

Maç bu sonuçla bitti : ( Gençlerbirliği : 1 – Galatasaray : 0)

Değerlendirme :
Galatasaray’ın elinde oldukça geniş bir yabancı oyuncu kütlesi var; fakat bunlar çoğu kez ya tribünlerde ya da yedeklerde yer alıyorlar . Bu kez de  Riera'nın yanı sıra Amrabat, Dany ve Bruma takımda yer almıyordu.

Mancini bu kez de 3-5.2 sistemiyle sahada yer almıştı. Fakat takım koşmayınca hangi sistem olursa olsun, çalışmıyor.

Galatasaray’ın artık oyalanacak ne zamanı var, ne de kaybedecek puanı… Oysa, Galatasaray puanları döke saça ilerliyor. Şimdi de Ankara’da cömertçe 2 puanı Gençlerbirliğine verdi.

Aslında Birinci Devre daha çok hakim oynayan, daha çok rakip  kaleye inen takım Gençlerbirliği idi, ve bu takım oyunda sürekli insiyatifi de elinde bulundurdu.

İkinci devre biraz canlanan Galatasaray, rakip kale önünde birkaç kez belirdiyse de, yine Maşallah Burak Yılmaz çok güzel fırsatları cömertçe harcadı.

Denebilir ki, Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçında Galatasaray Ankara’da Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir darbe yemiştir. Sarı-kırmızılı ekip böylece lider Fenerbahçe'nin 11 puan gerisinde kaldı. Bundan böyle de kendisini toplaması çok güç olacaktır.

Maça Gençlerbirliği açısından bakacak olursak, Gençlerbirliği Teknik direktörü Mehmet Özdilek’in Galatasaray’ı iyi etüt ettiği görülüyor. Galatasaray’ın dizilişini iyi takip etmiş ve taktik anlayışını kavrayarak, ona göre bir oyun tarzı hazırlamıştı. Bunda da başarılı oldu.

Aslında Galatasaray ikinci Devre bir çok gol pozisyonuna girdi ama bunlardan yararlanamadı. Yararlanamayınca da bu sonuç ortaya çıktı.

Maç sonunda, heyecanlanan bu yüzden kalp krizi geçiren Gençlerbirliği yöneticisi İlhan Cavcav hastaneye kaldırıldı. İlhan Başkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..