Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Gençlerde cinsellik

Gençlerde cinsellik
 

Resim netten alıntı....


CİNSELLİK: Tanrı'nın bize buyurduğu en güzel eylemlerden biridir. Doğru kişi ve özelliklede aynı kişiyle yaşanırsa, bu güzellik yaşamın değişmez temel mutluluklarından biri olur.


Cinselliği kendilerine meslek olarak seçenleri değiştiremeyiz. Ama onları değişim yönünde etkileyebiliriz. Bu da onlar üzerinde olumlu etki bırakmakla mümkün olur. Olumlu etki bırakmanın en iyi yolu da SEVGİdir. Kim olursa olsun, ne iş yaparsa yapsın, bütün insanların sevilmeye ihtiyacı vardır. Bir insanın davranışlarının değişmesini istiyorsak, ona sevgi ile yaklaştığımız sürece değişiklikleri görme olasılığımızda o kadar artar.


Görsel medya cinselliği gençlere empoze etmeyi başarmış durumda. Ne idi belirsiz kişiler, ekranlarda akrabalarından tutun da, komşularına kadar herkesle halvet oluyor. Marifetmiş gibi bu konuları en ince ayrıntılarına kadar işliyorlar. Bunları örnek alan gençlerde, birbirlerine insan olarak değil, cinsel obje olarak bakmaktadır.


Gençlik çağında aşık olma heyecanıyla yapılan cinsel birleşmelerin çoğu yakınlık hissini bulmak içindir. Yapılan bu hatalar ailesinden aradığı mutluluğu bulamayan bireylerde daha çok görülmektedir. Bir hatayı ikinci defa tekrarlaması da, kendinde özgürlük hissi uyandırır. Ve hatalar zinciri halkalarını eklemeye devam eder.


Bizler yetişkin birer ebeveyn olarak çocuklarımıza bu olayları yaşamadan önce, bunların gençlikte yapılan hatalar olduğunu benimseterek anlatmalıyız. Çocuklarımızın hatalarda bizlerin de payı mevcuttur. İyi örnek olursak ve çocuklarımızı sevgi ile büyütürsek, yaşanılan olumsuzlukları enaza indirgemiş oluruz. Onların kuracağı mutlu yuvada bizlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayalım ki; İYİ EVLİLİKLER, SEVGİ VE DOĞRULARIN BİRLEŞİMİ ÜZERİNE KURULUR....

Mustafa TARKAN

 
Toplam blog
: 88
: 1496
Kayıt tarihi
: 06.05.09
 
 

İzmirli 1968 doğumluyum. Kamu kuruluşunda İnşaat teknisyeni olarak çalışmaktayım. Hayatta güzel ve y..