Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gençlere mektup

Gençlere mektup
 

Bir mektup resmi


MB deki ilk bloglarımı okuyanlar; doğmamış çocuğa mektup, dogmuş çocuğa mektup, ilk uzun ayrlık mektubu başlıklarında cinsiyet ayrımı yapmadan yazdıklarımı okumuşlardır ancak şimdi GENÇLERE MEKTUP, OLGUNLARA MEKTUP başlıklarının eksik kaldığını düşünerek bugün GENÇLERE MEKTUP başlığını denemek istiyorum. 

Gençliğin artık kızlar ve erkekler ayrımını aşıp sosyal tanım olarak sadece gençler tanımına ulaştığını izliyorum. Çünkü hangi yaşam felsefesinde olursa olsun artık gençlerin hormonal ayırım dışında sosyo-ekonomik profillerinin farklılığının kalmadığı bir döneme gelinmiş durumda. Bu nedenle düşündüklerim ve ifadelerim (kızlar ve erkekler) cinsiyet ayırımı içermemektedir. 

SEVGİLİ GENÇLER;  

01- Size öğütte bulunan yaşlıları dinleyin ama çok önemsemeyin çünkü onlar kendi yaşamlarından özetlediklerini anlatmaktadırlar ancak sizin yaşadığınız yaşam şartları ile onların öğütleri arasında çok az benzerlik bulunmaktadır. Onlar mekanik devrimin yaşandığı yüzyılın ürünleri sizlerse elektronik devrimin yaşandığı dönemdesiniz. Benim gibi ikisinin geçişini yaşayanları biraz dinleyin okuyun ama onların da ifadelerinin tamamının geçerli olmadığını düşünerek işinize gelenleri kullanın. İşte bende bu mantıkla düşüncelerimin özetini yazıyorum. 

02- Ergenlik öncesi bilinciniz oluşmamışsa ergenliğiniz çok zor ve karmaşık geçer, işte ebeveynlerin asıl en önemli sorumlulukları bu aşamadayken halen büyük çoğunluğunun bunu düşünmediğini izliyorum. İşte bu nedenle cinsiyete ve cinsiyetinize dair yeterli bilgi edinecek bir yol bulun ki; beyniniz bu nedenle karmaşık olmasın. 

03- Bireysel profilinizi; anatominizi, beyninizi, fonksiyonel formasyonunuzu, özetle hayata dair enerji, potansiyel, yetenek ve arzularınızı tanımlayacak bir imkan bularak kendinize olabilir bir yaşam planı oluşturunuz ki; genel çerçevede yaşamınızı hangi yöne sürüklemek istediğinizi bilesiniz. 

04- 'Kazanmak için yaşamak' veya 'yaşamak için kazanmak' mantıklarından birini çok bilinçli seçiniz, çünkü ikisi birbirine benzer gibi duruyorsa da; biri birine zıt iki mantıktır. İlki yarıştır, ikincisi tatmindir. 

05- Sevdiğiniz eğitimi-sanatı seçerseniz, başarılı olur piyasasına göre hakkettiğiniz parayı kazanırsınız ve yetinme duygunuz gelişkinse mutlu olursunuz. Ama kazanmak için bir iş seçerseniz ve iş size uygun değilse ne kazanırsınız ne de mutlu olabilirsiniz. 

06- Yaşam partnerinizi; mantık, çekim gücü ve deşarj dengesinde bulursanız çok iyi, denge yoksa bir süre sonra kopar ve darmadağın olursunuz. 

07- Kimseyle kötü olmayın ama katı tavrı hak edenden esirgemeyin, gereğini yapmazsanız; bir süre sonra çok pişman olursunuz. 

08- Parayı ve nasıl kazanaılacağını enine boyuna iyi tanıyın. Parasız asla ama aşırı para da taşına bir yük ve başa beladır. 

09- Bir hobiniz muklaka olmalı, yoksa ne deşarj olabilirsiniz ne de dengeli. 

10- Yaşınız kaç olursa olsun, kendinizi geliştirecek bir şeyler bulun yoksa yerinde saymak en azından diğerlerinden geri kalmaktır. 

Bu özet ana 10 maddeye her okuyan ilave edebilir ve belirli periyotlarda gö

Kadri KANPAK - 25.04.2011 ÜSKÜDAR... 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..