Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '10

 
Kategori
Deneme
 

Gençlerimize sahip çıkalım

Gençlerimize sahip çıkalım
 

Biz Türkler niye hiçbir şeyimize sahip çıkamayız. Şimdi diyeceksiniz bu nereden çıktı. Dün yiğenim geldi dayı ben Amerika’ya gidiyorum dedi yiğenim Hacettepe üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisi olarak yeni mezun oldu. Yaptığı araştırmalardan sonra tahsilinin devamının en iyi Amerika’da olacağına karar vermiş. 

 

Neden biz kendi çocuklarımızı elimizden tutup hem onlar için hem bizler için iyi olacak imkanlar sağlayıp onların yurdumuzda kalmalarını sağlayamıyoruz. Bunu daha önce de eşimin arkadaşının kardeşi yapmış Hacettepe Bilgisayar Mühendisliğini bitirince Amerika”ya giderek 15 sene orada kalmış. Bütün bunlara ne gerek var, niye bu değerler kendi ülkemizde kalmıyorlar, niye onları başka yerlere gitmeye mecbur bırakıyoruz.  

 

Aslında çözüm o kadar da zor değil sadece biraz daha bu konulara özen gösterirsek altından kalkarız. Bu cevher gibi işlenmiş gençlerin Türkiye’de kalmalarını sağlayabiliriz.  

 

Sonra başka bir sorun da bu çocuklar tahsillerini bitirip geldikleri zaman ülkemizde çalışmak istedikleri zaman onlara sunduğumuz imkan olanaklar, çalışma sahaları ve teklif ettiğimiz maaşlar tatminkar değil. Tabi bunları görünce gidiyorlar. En azından bu çocukların bizlere ne kadar yararlı olacağını düşünerek ülkelerine istedikleri gibi hizmet etmeleri için onların emeklerinin karşılığı olan imkanların sağlanması şart. Hem maddi hem manevi doyuma ulaşmaları sağlanmalıdır bu gençlerin. Bu hepimizin iyiliği içindir.  

 

İleri görüşlü olursak bu çocuklara sağladığımız fırsatların daha sonra bize geri geleceğini görebiliriz. Burada hem işveren hem çocuklarımız hem de ülkemiz kazanmış olur.  

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..