Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gençleştirici Burun Estetiği

Gençleştirici Burun Estetiği
 

Gençleştirici burun estetiği ile yaşlanan burnun görünümü iyileştirilebilir.


Gençleştirici burun estetiği ile yaşlanan burnun görünümü iyileştirilebilir; daha genç ve daha uyumlu bir yüz görünümü sağlayabilir.

Rejvenasyon yani gençleştirici burun estetiği; primer burun estetiği gibidir, ancak bunun dışında genellikle burunda yaşlanmadan kaynaklanan ve özellikle düzeltilmesi gereken yaşlanma belirtileri vardır.

Burnun üstündeki deri, burnun içinden açılan küçük bir kesi aracılığı ile yukarı kaldırılır. Nostriller arasında neredeyse görünmez biçimde iyileşebilecek küçük bir insizyon da yapılabilir. Yaşlanma nedeni ile aşağıya sarkan burun ucu yukarı doğru kaldırılır,  eğer bombe oluşmuş ise ucu rafine edilir ve köprüdeki tümsekler düzeltilir.

Neler yapılabilir?

Sarkan burun ucunu revize etmek burun için daha genç bir görünüm yaratır ve daha az üzgün ve öfkeli görünmenizi sağlar. Solunumun iyileştirilmesine de yardımcı olabilir.

Benzer şekilde, köprünün üzerindeki tümsek alınır. Bu genellikle düşünülmekte olduğu gibi, burnun büyümesiyle oluşmaz, ancak sarkan burun ucu nedeniyle ortaya çıkar. Böylece “kötü kalpli cadı” görünümü uzaklaştırılır ve burun köprüsüne sağlamlık ve güç eklenir.

Doğrultma, ucun küçültülmesi ve büyük burun delikleri ya da geniş bir burunun daraltılması gibi daha ileri incelemeler, gerektiğinde gerçekleştirilir.

Araştırmalara göre, gençliğinizde ya da genç erişkin yaşlarınızda burnunuzu sevmiyorsanız, ne kadar yaşarsanız yaşasın, burnunuz yine de hoşunuza gitmeyecek. Bu yüzden, ileri yaşlarınıza gelmiş olsanız bile, her zaman sevmediğiniz bu özelliği değiştirme isteğiniz hala olabilir.

Gençleştirme burun estetiği, göz kapağı, yüz ya da alın kaldırma gibi diğer gençleştirme prosedürleriyle birleştirilebilir. Bazen çene büyütme, yüz profilinizi geliştirerek burun estetiği sonuçlarınızı daha da geliştirebilir.

Nelere dikkat edilmeli?

Burnun sadece sizi rahatsız eden kısımlarını düzeltmek önemlidir. Gençliğinizdeki burun ile oldukça mutlu olabileceğinizden ve sadece bu görünüme geri dönmek isterseniz, eğer yüzünüzün genel durumu da uygunsa burun gençleştirme estetiğinin hedefi bu olabilir. Eğer yaşlanma ile birlikte gençliğinizden beri rahatsız olduğunuz başka şekil bozuklukları varsa kemer ya da deviasyon gibi bunlar da aynı operasyon ile giderilebilir.

Yaşlandıkça cildimiz elastikiyetini kaybeder ve bu nedenle burun estetiği sonrası yaşlanan burun derisinde kasılma daha uzun sürebilir ve iyileşme biraz daha uzun sürebilir.

Eğer minimal ameliyat istiyorsanız, “en düşük” müdahale prosedürden en iyi sonucu almak için daha iyi bir seçim olabilir.

Bazı durumlarda, göz kapağı ya da yüz germe ya da cilt gençleştirme prosedürlerini de kişinin isteğine göre içerebilir. Hatta, dilerseniz, bu prosedürler burun estetiği ile aynı anda yapılabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..