Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gençlik intihar kurşununu kendine sıkıyor.

Gençlik intihar kurşununu kendine sıkıyor.
 

Gençlik çağlar boyunca toplumun demokratikleşmesinde, düzelmesinde ve toplumun oluşmasında en büyük fedarkarlığı yapmış bu alanda en büyük çalışmaları isyancı ruhlarıyla yapagelmiştir.

Düzenin sistemin en büyük çalışması gençlik üzerinde olmuştur; haklı olarak!! İnsanın sosyal bir varlık olduğu gerçeği, birey olma gerçeğiyle çelişmez. Yaşamın zıtların birliğinden ibaret olduğu unutulmamalıdır. yaşam ölüm  ile vardır, kara ak ile, yanlış doğru ile, karanlık aydınlık ile çirkin güzel ile birbütündür. Birey toplum içinde bir mana ifade ederken, toplum; dönüştüren bireylerle varlığına devam eder. Birinin yok oluşu diğerinin bitişidir. Bireylerin düşünmeyen toplumda; toplumdan kişilerden bahsetmek mümkün degil.

Çağımızda Emperyalist gelişimini tamamlamış ve Emperyalist anlamda gelişen ülkelerin gençler üzerinde oynadığı çok büyük politikalardır. Sistemin yıllarca hummalı bir çalışmanın sonuçunda oluşan düzenin toplumu hüküm sürmektedir.

Sadece eskiye bakılmalı bence .

Yılmaz GÜNEYin filmlerinden etkilenen demokratik düşünen mahalle abilerinin yerine yeşil türkkçülüğü aşılayan kavga öldürme (kurtlar vadisi) gibi filmlerden etkilenen  bilordo salonlarında, statlarda, cafelerde; uyuşturucu satan, amıgoluk yapan, haraç kesen ülkücü mahalle kabadayıları aldı.  sistem bu abilerine öyle kardeşlik yapıyor ki mahallelerde tanınmayan kişilerin kimlik kontrolünü bile onlar yapmaktadadır ve sonrasında  burjuvazi hayata olan tutkuları için haçar kesilmekte...devlet, millet sorunlarının konuşulduğu mahalle kahvelerini yerine  şimdilerde kumar eşliğinde kadın muhabettleri. Kahrolsun Amerika sloganıyla ölüme giden DENİZin ardında dalgalarında sörf yapan gençlik Ve bu sorun öyle enteresan bir hal almıştır ki herkes bunun bilincinde ve herkes eleştirmesine rağmen hiç bir çalışmanın yapılmaması dikkat çekici.

Gerçekten de bu iğrenç manzara karşısında dehşete kapılmamak elde değil. Çok fazla yozlaşan bir gençlikle karşı karşıyayız. Fakat gençleri bu bataktan kurtarmak mümkün. Yeter ki sınıf devrimcileri kendi kültürleri ve yaşam tarzlarıyla gençlere bir alternatif sunabilsinler. İşte o zaman gençliğin isyancı ruhu kendisini düzenin bataklığından sıyırabilecek ve düzenin karşısında var olacaklardır.   

 
Toplam blog
: 11
: 225
Kayıt tarihi
: 10.04.12
 
 

Aslında her insan gibi sadece hiç birşeyımm... Ve hiç birşey düşünüyorum. 22 yaşındayım hayal kır..