Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '16

 
Kategori
Deneme
 

Gençlik nereye gidiyor

Gençlik nereye gidiyor
 

görsel netten alıntı


Ülkemizde yeni yetişen nesil tam bir arayış ve bunalım içinde. Alında gençlik, hakikati arama çağıdır. Kimileri derslerinde iyi bir öğrenci olabilmek için zor koşullar içinde var gücüyle çalışıyor. Bazı öğrenciler okulda okurken çeşitli örgütlere üye olup ailesini terk edip kaçıp o örgüde katılıyor adam öldürüp vatana ihanet ediyorlar su bardağı suyolunda kırılıyor öldürülüyorlar. Bazıları pişman olup teslim oluyorlar. Bazı gençler uyuşturucu kurbanı oluyorlar. Ülkesini terk edip yabancı ülkelere gidip orada çeşitli işlerde çalışıp okumaya çalışanlar da var. Bir devletin milletin kalkınması için gençliğin problemlerinin ortadan kalkması gerekir.

Dün bir arkadaşım Eskişehir’den beni aradı ağlıyordu, başım dertte dedi ve anlattı: Eşi vefat ettikten sonra İstanbul’dan gelip Eskişehir’e yerleşmişler ailesi ile birlikte. Anne ve babası ayrı bir evde oturuyorlar.  Bir oğul evladı var göz ağrısı varı yoğu, onu yetiştirmek için türlü güçlüklere katlanmış. Oğlu üniversite 3 üncü sınıfta okuyor. Arkadaşım oğlu okusun diye Çeşitli işlerde çalışıyor. Bu kadar emek verilen genç internetten bir kız arkadaş bulmuş onunla devamlı konuşuyor.

Bir gün eve geldiğinde kapıyı açınca ne görsün 25 yaşlarında bir bayan evde oturuyor. Oğlu : “Arkadaşım İzmir’den geldi artık bizimle yaşayacak” deyince anne şaşırıp kalıyor. İyi güzel de ne sıfatla bizimle yaşayacak sorusunu sorunca oğlu : “Biz birbirimizi seviyoruz “ diye cevaplıyor ve kız eve yerleşiyor, iş yok güç yok yiyip içip kenara çekiliyor ve gençle yaşamaya başlıyor. Aradan 2 ay geçiyor arkadaşımın sabrı tükeniyor ve “Ne ile evleneceksiniz, iş yok para yok” diye soruyor, oğlu : “İkimizde çalışırız ben hem çalışır hem okurum” diyor. Arkadaşımın ailesi hepsi bu durumu tasvip etmiyor bir türlü kabullenemiyorlar. Kızlarına def et evinden ikisini de ne halleri varsa görsünler diye tutturmuşlar. Ama arkadaşım: “Oğlum kesinlikle bu kızdan ayrılmıyor internette tanıştığı bu kız kimin nesi ailesi yok mu memleketinden ayrılıp gelip oğlumla yaşıyor. Ben bu çocuğu dışarıya atsam gidip daha kötü bir ortama girerse, pisliklere bulaşırsa ben ne yaparım” diye ağladı, doğrusu diyecek bir şey bulamadım, yazık yazık bu gençlik nereye gidiyor böyle? Allah yardımcıları olsun, akıl fikir versin.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..