Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gençlik yaşı yükseldi, artık 20 değil 30 yaş da genç kabul ediliyor

Gençlik yaşı yükseldi, artık 20 değil 30 yaş da genç kabul ediliyor
 

Bekâr olmak, okulunu bitirmemiş olmak, askerliğini yapmamış olmak yaşımız ne olursa olsun bizi genç yapıyor.

20’li yaşları aştığınız zaman eyvah gençlik elden gitti demeyeceğiz; çünkü ömür uzadı gençlik yaşı yükseldi, artık 30’lu yaşlarda bile genciz.

40 yaşına değmeden orta yaş moduna girmeyin sakın. Gerçi gençliğimizin düşmanları da var. Öncelikle askerlik; askerliğini yaptığın zaman adam oluyorsun. Adam olmak demek gençliğini kaybetmek demek. Fakat okuyanlarda (ki günümüzde gençlerin çoğu okuyor) askerlik erteleniyor; yani bir süre daha gençsiniz.

Evlilik ikinci gençlik düşmanı… Eskiden askerden gelince evleniyor gençlik nedir bilmiyorduk. Şimdi okuyacaksın, iş bulacaksın.

Tahsil uzun sürüyor. İşe girmek de zor. Okuyup bir iş sahibi olmadan da evlenilemiyor. Yani evlilik de artık gençliğe engel değil. Tahsil yaptığın sürece kaç yaşında olursan ol zaten gençsin, öğrenci yaşlı olmaz çünkü.

E bu engeller ortadan kalkınca, bir de ömür uzadı, 35 yaşında bizim delikanlı. Hey gidi Cahit Sıtkı, senin ömrün yarısı dediğin yaşta biz hayata yeni başlıyoruz.

İyi oldu; özellikle kızlar için evde kalma stresi de bitti “Bizim kız okuyor” Kız olsun erkek olsun 35 yaşındaki bekâr birine hala genç gözüyle bakabiliyoruz.

O askerlik, o evlilik, hatta okulunu bitirmiş olmak gençliğimizi elimizden alıyordu. Bazıları için durum değişmedi. Okumuyorsa, askerliğini yapıp evlenmişse elveda gençlik.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..