Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gençlikte bar pavyon, yaşlanınca hormonsuz domates

Gençlikte bar pavyon, yaşlanınca hormonsuz domates
 

Ya vallahi ikisine de karşı değilim, ikisi de olmalı. Eee peki nedir o zaman? Gençlikte de hormonsuz domates, yaşlanınca da bar pavyon. Yani hem hormonsuz domates hem de bar pavyon.

İki dönemin özellikleri elbette farklı olur ama hayatımız da böyle ortadan adeta ikiye bölünemez yani. Gençken sağlığa ihtiyacın yok mu? Var. Peki, yaşlanınca eğlenceye ihtiyacın yok mu? Var. O halde?

Biliyor musunuz böyle davranmak bizim isteğimiz değil, toplumun bize dayattığı anlayış. Hayatta köşeye çekilmek diye bir şey yoktur, mezarın dışındasındır ya da içinde. Köşeye çekilenler erken mezara girmişlerdir.

Nasıl bu kadar farklı davranılıyor? Gençliğinde çılgınlar gibi yaşa, yaşlanınca her şeyden elini eteğini çek. Herkes diyor ki gücümüz kalmadığı için. Ölüm yaklaştığı için diyenler de var. Bence daha çok toplumun dayattığı cehalet.

Niye böyleyiz biliyor musunuz? Gençliğimizde sağlığı ve yaşlanınca da eğlenceyi düşünmediğimiz için. İnsan yaşamadığı zaman yaşlanır. O halde boş ver hormonsuz domatesi en iyisi bar pavyon, vur patlasın çal oynasın. Hormonsuz domates işte bu “vur patlasın çal oynasın” ı sağlamak için, hasta vücut eğlenir mi? Macera bitmesin diye.

Peki, bar pavyon anlayışıyla hormonsuz domates uyar mı? Yani bir yandan içki sigara öbür yandan hormonsuz domates. Belki de bundan hayatı ikiye bölüyorlar.

İşte tam burada bir yaşam felsefesi gizli. Biz hayatımızda bir şeyleri yaptığımız zaman onun zıddı gibi görünen şeyleri yapmayacak mıyız? Hayat hormonsuz domates olacak, bar pavyon kaçamak. Bunlardan biriyle yaşayanlar yanlış, sonuçları da ortada. Sadece hormonsuz domates ile yaşarsan sağlık olur eğlence olmaz. Sadece bar pavyon diye yaşarsan bu sefer de eğlence olur sağlık olmaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..