Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Genel başkan

Genel başkan
 

6.5 yılda ülkemize hiç birşey kazandırmadılar. Otoyol. Tünel. Hızlı Tren.

Bunlardan yararlanmak için, yolcu olmak ve para vermek lazım. İnsanlar işe gitmek için dolmuş parası bulamıyor. Dolmuşa binemeyenler, dolduruşa geldiler ve AKP %39 ile birinci parti oldu.

Medya CHP yi kısmen başarılı buldu. Köşe yazarları, ortaya yazanlar, hiç vakit kaybetmeden, Deniz Baykal'ı çizdi. Kılıçdaroğlu genel başkan olabilir mi, sorusu ortaya atıldı. Madem sordunuz, cevap veriyorum. Kılıçdaroğlu CHP genel başkanı olamaz. Kılıçdaroğlu, Genel Müdür olabilir. Müsteşar olabilir. Belediye başkanı olabilir. Bakan olabilir. Belki, Başbakan da olabilir. Ama, CHP Genel Başkanı olamaz. Benim bu teşhisimi, anlayan da olmuştur, anlamayan da. Nasrettin Hoca gibi, anlayanlar, anlamayanlara anlatsın, demeyeceğim, düşüncemin detaylarını anlatacağım.

Genel başkan olmak için, çok akıl, çok zeka gerekmiyor. Biraz cin, biraz şeytan, biraz melek olmanız gerekiyor. Karizmatik olmanız gerekiyor. Koltuğunuzu, taht gibi kullanmanız gerekiyor. Çok gaddar, az merhametli olmanız gerekiyor. Demokratik görünüp, demokrasiye madik atmanız gerekiyor. Bu sefer olmadı, yarın olur, yarında olmasa, öbür gün mutlaka, diyip, sabırlı olmanız gerekiyor. Sistemle oynamamanız gerekiyor. Bir kez değiştirirseniz, önünü alamıyacağınızı, bilmeniz gerekiyor. Yakışıklı olmanız, vitrini doldurmanız gerekiyor. En önemlisi, siyasetçi olmanız gerekiyor. Politikayı, en ince detaylarına kadar bilmeniz gerekiyor. Bir usta tarafından, yetiştirilmeniz gerekiyor. Bunun için uzuuun, çok uzun yıllar harcamanız gerekiyor. Bütün bunların tamamını bünyenizde toplamanız gerekiyor. Bunlardan biri bile olmaz sa olmaz. Noksan kalırsınız. CHP ikinci Baykal aramıyor. Yeni bir genel başkan arıyor. Hem partiyi, hem ülkeyi, geleceğe taşıyacak, bir lider arıyor. CHP, kimseye benzemeyen birini arıyor.
Bu öyle biri olmalı ki: Ben de "Benzemez kimse sana. Tavrına hayran olayım" şarkısını söyleyip, akşam güneşine dalıp, gitmeliyim.

Cumhuriyet Halk Partisi ni eleştirmek, bir okunma nedenidir. Eleştiri yazınızı, dost düşman, herkes okur. Ses getirirsiniz. Sonra çok da kolaydır. AKP yi irdelemek, Erdoğanı eleştirmek zordur. Eleştirmeniz için, önce ne yaptığını anlamanız gerekiyor. Diyelim ki, anladınız ve eleştirdiniz, bu kez, oturup, acaba ne olacak diye, düşünmeniz gerekecek. En kolayı ve en zararsızı, CHP ve Baykal. Buyurun devam edin. Kaleminize kuvvet, lap topunuza bereket.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..