Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Genel fotograf

Genel fotograf
 

Etkili muhalefetlik görevini yapamıyor, yapmıyor, muhalefette kalmayı seviyor, Başbakan olmak istemiyor" diye zaman zaman Sayın Baykal'a kızıyor, sitem ediyoruz..

80 yılı sonrası dünya ekonomisine entegre olabilme adına uygulanan 24 Ocak kararları ile serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde, Demirel ve İnönü'nün ortak hükümeti, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti dışında sol bir partinin uzun soluklu tek başına iktidar olabilmesi, sistemin doğası gereği düşünülemezdi..

Son 7 yıl süre ile de Erdoğan hükümeti yönetiyor ülkemizi..

Peki, böyle genel bir fotografta Baykal'ın iktidar olma şansı varmıydı, varmı?

Yoktu.

Ama var.

Amerikada yaşanan finans krizi sonrası yapılan genel seçimler sonunda Obama iktidarı ile dünyanın balans ayarı yeniden yapılacağı düşünüldüğünde Obama rüzgarının ülkemize yansımaması kabil değildir.

Bu rüzgar ile 29 Mart yerel seçimlerinde, istemeye-istemeye Sayın Baykal'ın oy oranında hissedilir artışı gözlemlememiz olasıdır..

Eğer CHP; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya Belediye seçimlerini kazansa ülkenin siyasi yelpazelerinin değişeceği kanısındayım.

Yerel seçimler sonunda siyasi aritmetikte değişecek değerler, ülkeyi; -önceki yazılarımda da belirttiğim gibi- erken genel seçimlere götürebilir.

Ne dersiniz, olası bir erken genel seçim sonucunda Baykal'ın iktidar olabilme şansı olabilir mi?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..