Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Genel kurula girmek Gül’e tam destektir

Genel kurula girmek Gül’e tam destektir
 

Bugün TBMM’de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu yapılacak. Bu seçimin yapılabilmesi için TBMM Genel Kurulunda 367 milletvekilinin bulunması gerekiyor. Partilerin tavırları ve meclis aritmetiği bugün 367’nin sağlanacağını ancak Gül’ün seçilmesinin olanaksız olduğunu ve seçimin 3. turda gerçekleşeceğini gösteriyor.

Partilerden yalnızca AKP ve BBP Gül’ün cumhurbaşkanlığını destekliyor ve diğer partiler ise Gül’e karşı çıkıyorlar. CHP dışındaki partiler genel kurula gireceğini açıkladılar. Bunun anlamı çok açıktır, genel kurula girmek Gül’e tam destek vermek anlamına gelir.

MHP aday gösterdi, Gül’e karşı olduklarını ve kendi adaylarını aslanlar gibi destekleyeceklerini açıkladı. DSP kendilerinin genel kurula girmemelerinin sonucu değiştirmeyeceğini düşünerek bir aday gösterdi ve genel kurula gireceği belli oldu. DTP önce genel kurula gireceğini açıkladı, sonra bazı koşullar açıklamaya kalktı, şu anda genel kurula girecekler gibi görünüyor.

Son duruma göre AKP, CHP ve BBP son derece samimi ve gerçekçi davranıyorlar. AKP adayını seçmek için mecliste olacak, BBP açıkça destek olacağını ve meclise geleceğini söyledi, CHP seçtirmemek için katılmayacağını açıkladı. Diğer partiler hiç kusura bakmasınlar, tavırları ve eylemleri birbirine uymuyor. Onlar Gül’e karşıyız derken eylemleriyle Gül’e tam destek veriyorlar. Bu destek, bir artı bir eşittir iki kadar kesindir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..