Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Genelkurmay açıkladı: Kozmik odada aranılan bulunamadı!

Genelkurmay açıkladı: Kozmik odada aranılan bulunamadı!
 

Bildiğiniz gibi 28.12.2009 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınca suikast yapılacağı gerekçesiyle verdiği kararda; Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda bulunan Kozmik Odada arama yapmak istemiş, görevliler yetkisi olmadığını belirtmesi üzerine, kararı veren 11. Ağır Ceza Hâkimi Kadir Kayan, bahse konu yere çağrılarak, arama yapmaya teşebbüs etmişti. Aynı görevliler hâkime de karşı çıkınca, karşı çıkan görevlileri gözaltına aldırıp, Kozmik Oda’nın kapı ve pencerelerine itfaiye yardımı ile mühür vurmuş ve 29.12.2009 günü gelerek tek başına Kozmik Oda’da arama yapmaya başlamıştı.

Kozmik Odada o günden beri arama devam ediyordu. 21.01.2010 günü arama bitti!

Bu odada ne bulunuyordu?

Odada devletin güvenliğini ilgilendiren şu istihbaratlar bulunuyor: Bunlar neler?

* Olası bir savaş durumunda, devletin zirvesinde yer alan kişilerin; hangi askerler tarafından, hangi yöntemlerle nereye saklanacağına ilişkin plan.

* Bu devlet adamlarını saklanacağı yere götürecek ve refakat edecek askeri personelin isimleri

* Türkiye Cumhuriyeti’nin olası bir savaş durumunda kullanacağı ve ülkenin belirli yerlerinde bulunan gizli cephaneliklerin olduğu noktalar; Türkiye’nin belli illerinde olası bir savaş durumunda uçakların inebilmesi için genişletilen yolların yerleri.

* İran, Irak, Kıbrıs, Yunanistan gibi ülkelerden Türkiye’nin askeri güvenliğine ilişkin elde edilen bilgi ve fotoğraflar.

* Irak’ın Kuzeyinde PKK yapılanmasına ilişkin ve bilgi ve belgeler.

Aramalar bittikten sonra aramayı yapan hâkim veya arama talebinde bulunan Cumhuriyet Savcısından her hangi bir açıklama gelmedi. Bu suskunluk, Türk Silahlı Kuvvetlerini suçlu pozisyonuna soktu. Birilerinin bir açıklama yapması gerekiyordu. Açıklamayı yine Türk Silahlı Kuvvetleri yaptı. İktidar ve yandaşlarının “Çamur at izi kalsın” oyunu böylece bozuldu!

Şimdi Genelkurmay’ın yaptığı açıklamaya bir bakalım.

Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla gündeme gelen ve Kozmik Arama olarak bilinen Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramaya ilişkin, "Görev alanı dışında hiçbir faaliyet tespit edilmedi" açıklamasını yaptı.

Oysa o odaya ne umutlarla dalınmış, Türk Gladyosu çökertilecekti! Ha suç işleyen varsa elbette cezasını çekmeli. Hiçbir olayın Faili meçhul kalmasına izin verilmemeli.

Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, ''Arama tutanağındaki bilgiler doğrultusunda Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının görev ve yetki alanı dışında bir faaliyetinin tespit edilemediğini ifade etmemiz mümkündür'' dedi.

Yapılan arama ile ilgili açıklamasına devam eden Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, ''Seferberlik Bölge Başkanlığı Kurumsal olarak kendisine verilen görevi yapmaktadır. Devlet sırrı niteliğinde olan bazı planlarla ilgili olarak güvenlik prensibi ihlali olmuştur. Mevcut usuller gereği uzun yıllar büyük emek verilerek hazırlanan ve geliştirilen söz konusu planlar geçerliliğini kaybetmiştir. Bu nedenle bu planlar iptal edilecektir'' …

Bilindiği gibi bu odaya Türk Silahlı Kuvvetlerinden 6 yetkili subay girebiliyor.

Tabi bu arada Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği “Suç işleyen askerlerin, sivil mahkemelerde yargılanmasına” ilişkin kanun maddesi var. Bu maddeye göre yargılanan askerlerin dosyalarının “Askeri Mahkemelere” gönderilmesi meselesi de orta yerde duruyor.

Şimdi ne olacak?

Bu arama kararı sonrası etekleri zil çalanlar, bu hiçlik karşısında ne yazacaklar?

O tarihte yazılanları bir anımsayalım: Türkiye’nin Kara kutusu açılıyor, Paslı mührün açılmasından memnunum, Artık kimseye iltimas yok, Rejim ordusundan Milli orduya geçiş, Çamaşırlar ortaya dökülecek, Karanlıkta kalan sayfalar aydınlanabilir, Sırlı kapılar hâkim kararıyla açılıyor, Asıl tehdit ittahatçı artıklarından geliyor, Kara kutularda kimlerin ahı kaldı…

Türkçede bir deyim vardır ya “Tükürdüğünü yalamak” diye, şimdi bu satırları ve benzerlerini yazanlar, tükürdüklerini yalayacaklar mı?

Yazıma rahmetli Uğur MUMCU’nun şu sözleri ile son vermek istiyorum. İsviçre Hukukuna göre evlenen, Alman Hukukuna göre yargılanan, İtalyan Hukukuna göre ceza alan, Fransız Hukukuna göre idare edilen ve İslam Hukukuna göre gömülen” halktan farklı bir şey bekliyor musunuz?



 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..