Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Genelkurmay'ın tespitleri ve onlar!..

Genelkurmay'ın tespitleri ve onlar!..
 

27 Nisan 2007 günü dün yandaş medyada nefretle anıldı… 27 Nisan 2007 tarihi, Genelkurmay Başkanlığı’nın, basında kendisinden E-MUHTIRA olarak söz edilen bildirisinin yayınlanma tarihi idi. “Yandaş Medya” olarak adlandırılan, dış güçlere bağımlı ve iktidarın sadık bir borazanı olarak yayınlarını sürdüren medya organlarının tümünde bu tarih şiddetle kınandı. Kınama söylemeni egemen olan ana başlıklar şunlardı: Söz konusu e-muhtıra metni halen Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde tam metin olarak yayınını sürdürmektedir. Bu metin siteden çıkartılmalıdır! Muhtırayı imzalayan Genelkurmay Başkanı açığa alınmalı ve yargılanmalıydı. Ordudan ihraç edilmeliydi!.. Sivil otorite ısrarcı olmalı, gerekli yaptırımları uygulamalı, Hükümet, söz konusu metnin Genelkurmay internet sitesinden çıkartılması için talimat vermelidir!..

Evet, gösterilen tepki ve ileri sürülen öneriler böyle… Malum medya organları süregelen haber programlarında daha sonra [hep bir ağızdan] şu yorumu ekliyorlar: - Baktılar ki pabuç pahalı… Ya da postal elden gidiyor… Her zamanki “laiklik elden gidiyor, ” söylemlerine sarıldılar!.. Ve bu e-muhtırayı kaleme aldılar.

Evet Türk ordusunda postal pahalıdır!.. O postalı giymek kolay bir iş değildir. Öncelikle namuslu olacaksın. Sonra, Atatürk Devrimleri’nin, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerçek demokrasinin ve tam bağımsızlığın yılmaz bir bekçisi, koruyucusu ve kollayıcısı olacaksın!.. İç ve dış düşmana karşı dirençli, dayanıklı, uyanık ve kararlı bir mücadelenin neferi, bireyi ve kurmayı olacaksın!.. Bu işler kolay değildir!.. Helal süt emmeyi ve sağlam bir kişilik yapısını gerektirir!!..

Peki… Nedir bu tepkinin nedeni?.. Niçin Genelkurmay Başkanlığı’nın üç yıl önce yayınladığı bir bildirinin güncel önemi ve değeri?.. Çünkü, söz konusu bildiri metninde yapılan tespitler birilerini suçüstü yakalamakta, teşhis etmekte ve projektörlerini toplumun dikkatini bu zümrenin ürene çekmektedir. Gösterilen telaş, duyulan öfke ve gösterilen tepkinin nedeni budur. Çünkü söz konusu muhtırada zamanın Genelkurmay Başkanı Sayın Büyükanıt, irticai faaliyetlerdeki tırmanışın altını çiziyor, bu konuda çeşitli örnekler veriyor ve Cumhuriyetin değerlerini koruma ve irticaa karşı mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin taraf olduğunu gür bir sesle haykırmakta ve demektedir ki; - Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir.

Bir “e-muhtıra” olarak isimlendirilen bu son derece kıymetli belge sitemizde aynen yayınlanmıştır. Söz konusu belgenin dikkatle ve sindirerek okunması günümüzde cereyan eden olayları anlamak bakımından büyük bir önem taşımaktadır. Genel Kurmay Başkanlığı yayınladığı bildirinin ilk paragrafında dikkate değer bir tespit yapmakta ve - Bir kısım çevrelerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olduklarından söz etmektedir… - Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. - Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir. - Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin Anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir. Evet… Lütfen sitemizde tam metni yayınlanmış bulunan Genelkurmay Başkanlığı bildirisinin tam metnini okuyunuz… Okuyunuz ve bildiri içeriği ile içinde yaşadığımız gündem maddelerinin ne ölçüde örtüştüğünü ve üç yıl önce yapılan tespitlerin ne ölçüde önemli olduğunu görünüz, anlayınız ve bilincinize kazıyınız… http://www.soruyusormak.com/ http://www.dnm-ler.com/ http://www.kitlecizgisi.com/
 
Toplam blog
: 913
: 485
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

1942 yılının Şubat ayında Bursa'da (Mehmet Kemalettin'den olma, Emine İffet'ten doğma olarak) dün..