Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

General sayısı çok ta....

General sayısı çok ta....
 

AKP milletvekili Soner Aksoy bir gazeteye verdiği demeçte; 

"Dünyanın en kalabalık ordusu Çin'de 191, bizde 340 general var. 170 general Ankara'da lüks içinde yaşıyor" demiş. 

Sanırım ki bu söz, YAŞ öncesi bugün yaşanan gelişmeler ışığında kullanıldı... 

Tabi ki haklı. 73 milyonluk ülkede 340 generalin ne işi var? Zaten fazla ve atıl oldukları için bir kısmı uzunca bir süreden beri görevinin başında değil, cezaevinde. 

Aldıkları 5-8 bin.TL maaşla da Türkiye standartlarının oldukça üzerinde yaşıyorlar (!). 

Sayılarının fazla olduğunun bilincinde olan bir kısım en üst düzey general de bugün akşam saatlerinde emekliliğini isteyeyerek AKP milletvekili Soner Aksoy'un düşüncesine destek vermiş oldu! 

Şimdi gelelim nüfus ve orantı analizine: Çin dünyanın en kalabalık ülkesi. 1, 5 milyarın üzerinde bir nüfusa sahip. Bu ülkeyi Asya'da Hindistan izliyor. Onun nüfusu da 1, 5 milyara yakın. İkisinin toplam nüfusu neredeyse dünyanın yarı nüfusu demek. 

Bu iki ülkeyi, diğer bir ifadeyle dünyanın yaklaşık yarı nüfusuna sahip ülkeleri yöneten parlamenter sayısı ne kadar biliyor musunuz Sayın Aksoy? Ben de bilmiyordum, baktım ve öğrendim.(http://www.turkcebilgi.com) : 

Aynen aktarıyorum: 

ÇİN: 

20 Eylül 1954 tarihli bir anayasa ile komünizm idaresi kurulmuştur. İktidara ülkenin tek siyasi partisi olan Komünist Parti hakimdir. Ülkede yaşama ve yönetim 1227 üyeli senede bir defa toplanan Milli Halk Kongresinin elindedir. Senede bir gün toplanan Milli Halk Kongresinin yürütme meclisi olan Daimi Komisyon veya Devlet Meclisi, Kongre üyeleri tarafından kendi aralarından seçilen bir başkan, 13 temsilci, bir genel sekreter ve 65 milletvekilinden teşekkül eder. Yürütme yetkisi başbakan, 12 temsilci, 32 bakan veya bakan seviyesindeki komisyon başkanları ve genel sekreterden teşekkül eden hükûmete aittir. 

HİNDİSTAN: 

Hindistan Parlamentosu iki meclisten ibaret olup, 250 üyeli Eyalet Meclisi ve 508 üyeli Millet Meclisi vardır. Millet Meclisi üyeleri halk tarafından doğrudan doğruya; Cumhurbaşkanı merkez ve eyalet meclisleri tarafından 5 yıl için seçilir. Eyalet hükûmetleri, Devlet Başkanı tarafından 5 yıllığına tayin edilen valiler tarafından idare edilir. 

Yukardaki rakamları objektif olarak değerlendirecek olursak, bizde de olması gereken milletvekili sayısı 50-100, bakan sayısı ise 10-15 kadar olmalı... 

Neden mi? 

Bizim nüfusumuza göre fazla da ondan. 

Zaten Ankara'nın göbeğinde 10 Bin TL.maaşla ve fazlasıyla, vekillikleri bitince de kıyak maaşlarıyla lüks içinde yaşamaya onlar da devam ediyor. Siz hiç emekliliğinden sonra ser-sefil yaşayan vekil, bakan gördünüz mü? Ben görmedim. Ama 20-25 yıllık arabaya binen emekli general gördüm. 

Mutlu ve huzurlu kalın... 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..