Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

10 Aralık '07

 
Kategori
Genetik
 

Genetik biliminin son kedisi: Ashera

Genetik biliminin son kedisi: Ashera
 

Milliyet gazetesinde çıkan doğa ve hayvanlarla ilgili haberler ilk olarak dikkatimi çeker. Bu sefer yüksekliği 120cm olan bir kedi üretildiğini ve 22.000 dolar fiyatı olduğunu duyunca hemen ne olduğunu internetten araştırdım. Meğer gerçekten de Africa Serval’i ile Asya Leopar Kedisinin evcil kediler ile birleştirilip üretilmesi sonucunda ASHERA adında bir kedi türü yaratmışlar.

Ashera’nın leopar gibi kürk deseni ve buna karşın çizgileri var. Bu tür 14kg ağırlığa ve 120cm yüksekliğe erişebiliyormuş. Bunu bir hizmet olarak web sitesinde veren Lifestyle Pets, Ashera türünü genetik olarak aynı standartta tutmak için genetik izleme yaptıklarını söylüyor. Çok akıllı olan, sevgi dolu ve iyi huylu olan Ashera aynen bir kedi ile aynı bakım ihtiyaçlarına sahipmiş.

Çocuklarla çok iyi geçinen, tasma ile de gezdirilebilen Ashera türünün bir de hipoalerjik olan GD versiyonu ise 28.000 dolardan başlıyor.

9-12 ay bekleme süresi olan, Rusya, Asya ve Amerika’dan pek çok sipariş alan Ashera’yı teslim ederken bir de yanında sertifikası, mamaları, mikroçipi ve oyuncaklarını da ekliyorlarmış.

Aynı firma köpekleri sevenler için de hipoalerjik beyaz bir sevimli köpeği sitesinden sipariş imkanı sağlıyor.

Genetik değiştirilmiş tohumlar, sebze ve meyveler derken genetik bu noktalara geldikten sonra bakalım sırada neler göreceğiz? Yakında yepyeni tür hayvanların üretildiğini görmeye hazırlansak mı?

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..