Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Geniş aile

Geniş aile
 

Kendi kendine yeterlilik üzerine kurulan Feodal ekonomi sistemi, başta Ortaçağ Avrupası olmak üzere tarihin birçok evresinde rastlanmıştır.. Toplumsal, siyasal ve ekonomik örgütleniş biçimi olan Feodalizm, zamanla Avrupa'da ticaretin artmasıyla etkisini kaybetmiş ve Sanayi Devrimi ile tamamen sona ermiştir.. 

Ülkemizde Serbest Piyasa Ekonomisine geçişi süreci ile başlayan Feodal yapının sona erdirilme programı otuz yıldır sürdürülmekte ancak hız alamamaktadır.. Tarım ve Hayvancılık desteklemelerinin azaltılmasıyla Köy'den Kent'lere göçler çoğalsa da Feodal yapıyı yok etmek kolay görünmemektedir.. 

Türkiye'de batı toplumundaki gibi bir Sanayi Devrimi yaşanamayacağına göre yeni kuşak Feodal yapıyı yok etmeye hazır gibi görünüyor.. Bu nedenle süreç uzuyor ve Ülke'nin gelişmesi hızlanamıyor.. 

Feodal düzen toplumun gelişmesini engelleyen bir sistemdir..Feodal bağlar duygusal anlamda olumlu bağ gibi görünse de yaşadığımız süreçlere baktığımızda hiç de öyle olmadığı görülmektedir..Geniş aile, akraba diye tanımladığımız ilişkilere baktığımızda da çoğu olumsuz fotograflarla karşılaşıyoruz.. 

Akraba içinde yaşanan şiddetlere şahit oluyoruz... Çekirdek aile önemsenmelidir, ancak geniş aile anlayışı üzerinde biraz düşünmemiz gerektiğine inanıyorum.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..