Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Genişleme nefesi

(*) Aşağıdaki yazının içeriği Patrick Flanagan & Gael Crystal Flanagan tarafından hazırlanmıştır. Ben sadece bağlantıları birleştirdim. 

(*) “ Albert Einstein’ın beyni incelendiğinde, onun beyni ile sıradan bir bireyin beyni arasında görülmüş olan tek fark; Einstein’ın beyninde sayıca daha fazla glial hücre bulunmuş olmasıdır. Yani Einstein’ın beyni daha damarlı olup (daha fazla kan akımı), diğer beyinlere oranla daha fazla oksijenlendiği anlaşılmıştır. Beyne gelen kan miktarı daha yüksek olunca, oksijenlenme artar, buna bağlı olarak sinir ağı ve zeka da fazlalaşır.

Flanagan’lar bu konuyla ilgili olarak Genişletme nefesini öneriyorlar. Genişleme nefesini Hassan Shushud isimli bir Sufi üstadından öğrenmişler. Bu nefes, beyin kapasitesi ve genel enerjinin artması ile kişinin kendini iyi hissetmesine yol açan çok basit bir alıştırma. Az bir zamanınızı almasına rağmen sonuçları şaşırtıcı. Alıştırma ilk önce; üç evrede, yani üst, orta ve alt bölümlerden olmak üzere akciğerlerden tüm nefesin çıkartılmasıyla başlıyor. Sonrasında alttan başlayarak, ilk önce alt akciğer bölümü, sonra orta ve en son üst bölüm olmak üzere içeri nefes alınıyor. Daha sonra nefes mümkün olduğunca uzun, yani havaya şiddetli derecede gereksinim oluncaya kadar tutuluyor. Sonra aynı süreç tekrarlanıyor. Bu alıştırma her gün bir çeşit meditasyon şeklinde yapıldığında nefesinizi daha uzun süreler tutabilmeye başlıyorsunuz. Sürekli uygulayanlarda kalıtımsal astımın yok olduğu görülmüş. Flanagan’lar bir de balistik kardiyometre olarak bilinen bir aygıt yapmışlar. Bu aygıt; vücuttan akan kan miktarını dinamik olarak belirleyebilme özelliğine sahipmiş Kendilerini kardiyometreye bağlayıp Hassa Shushud’un alıştırmasını yaptıklarında, kardiyometre kan akımının tüm vücut boyunca özellikle beyin kısmında önemli ölçüde arttığını göstermiş. “

Sadece bu teknik değil, diğer nefes çalışmaları da kendimizi iyi hissetme duygusunu kazandırır. Kesin olan bir şey var ki, nefes çalışmalarının bilinç üzerinde de derin etkisi bulunmakta; yani enerjiyi arttırmaktadır. Bu da kardeşi kardeşe düşman yapan, kıskançlık ve hırsın güç savaşlarının gereksizliğini fark etmemizi engelleyen bilinç kirliliğini önlemektedir.  

Şu an bazılarınız, “çevremde nefes yapanlar insanlar var ve de hala huzuru bulamadılar” şeklinde düşünüyor olabilir. Evet, çok haklısınız... Bence buradaki tek sorun sadece ve sadece nefesten medet ummaktan kaynaklanıyor. Diyelim ki son model bir aracınız var. Deposuna benzin koymazsanız, arada bir bakımını yaptırmazsanız, aracınızın evinizin duvarına asmış olduğunuz resimden hiç farkı kalmaz. Nefes çalışmalarını da tıpkı aracınıza koyduğunuz, uyumlu benzin, yaptırmanız gereken bakım olarak kabul edebilirsiniz. Nefes çalışmaları gerçek olanı fark etmeniz için uygun ortamı sağlarlar. Size nasıl bir insan olmanız gerektiğini ya da nereye gitmeniz gerektiğini söylemez. Bu nedenle de nefesi denediği halde huzuru bulamayanların yaşamla ilgili motivasyonlarını kontrol etmek gerekir. Negatif deneyimler yaşayanlar deneyimlerinin ardındaki motivasyona baktıklarında motivasyonlarının negatif olduğunu fark edeceklerdir.

Konuyu toparlayacak olursam, nefes çalışmaları bilinç kirliliğinizi yok etmeniz için uygun zemini hazırlar, diğer her şeyde olduğu gibi hareket edecek olan sizsiniz. Sadece ve sadece kendinizden medet ummalısınız. Zaten, adı üstünde,  bizler düşünebilen, fikir yürütebilen, fikirleri kullanarak büyüten varlıklarız yani İnsanız....Yolumuzu aydınlatmak için en uygun tekniği kullanacak, gideceğimiz yolu ve nasıl gideceğimizi kendimiz belirleyeceğiz

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Nefestr.com

Sibel KAVUNOĞLU

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..