Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Genital Bölge Estetiği

Genital Bölge Estetiği
 

genital bölge estetiği


Vajina estetiği olarak da adlandırılan genital bölge estetiği, vajinanın dış üçte birini meydana getiren orgazmik alan, dudaklar, vajina içinin genişliği ve perineal bölge olarak adlandırılan bu alandaki pubis vajina üstündeki bölge ve bacak içlerinde oluşum gösteren yağ birikmelerinin cerrahi yöntemler altında tekrardan düzenlenmesini kapsayan bir süreçtir.
Günümüzdeki süreçte vücut konturlarının düzeltilmesi adına gerçekleştirilen işlem ve operasyonlar yoğun bir ilgi ve talep görmektedir. Bu durumun önde gelen en önemli sebebi ise sonuçların başarılı olmasıdır. Kontur düzeltilmesinde vücudun bir bütün şeklinde değerlendirilmesi son derece gerekli ve önemlidir. Bununla birlikte bölgeler arasındaki orantılara da mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda ortaya çıkan sonucun yetersiz kalması kaçınılmaz olacaktır.
 
Hangi Bölgelere Genital Bölge Estetiği Uygulanır?
 
- İç ve Dış Dudaklar: Labia majör (dış dudak) ve labia minör (iç dudak) olarak adlandırılan dudaklar ile pubis bölgesinin estetik amaca yönelik olarak düzeltilmesi sağlanır. Bayanların bir kısmı vajina dudaklarının büyük ve sarkık bir görünüme sahip olmasından ötürü rahatsızlık duymaktadır. Bu durumda vajina estetiğinin uygulanması mümkün olabilmektedir. Bu amaca yönelik olarak gerçekleştirilecek operasyon kişinin cinsel fonksiyonlarını her ne kadar etkilemese de psikolojik anlamda mutlu olacağından dolayı cinsel başarı ve hazda bir artış söz konusu olacaktır. Dudakların gerekenden büyük olması,  klitorisi örteceğinden dolayı cinsel ilişki esnasında orgazmın gecikmesine ve hazzın azalmasına yol açabilir.
 
- Labus Minör (İç Dudak) Sarkması: İç dudakların, büyük ve sarkık bir durumda olması ve  dış dudaklardan aşağı doğru sarkarak estetik görüntüyü bozması bireyde rahatsızlığa neden olmaktadır. Kadınların büyük bir kısmı bu durumdan şikayetçi olmakta ve partnerlerine görünmekten ciddi anlamda çekinmektedir. Bunlarla birlikte spor yaparken ve pantolon giyerken de sarkan iç dudaklar kişiye önemli ölçüde rahatsızlık vermektedir. Kadınlara büyük bir rahatsızlık veren bu durum basit bir  labioplasti operasyonu ile düzeltilmekte ve sarkık bir yapıya sahip olan iç dudaklar tekrar normal görünümüne sahip hale getirilmektedir.
 
- Labia Majör (Büyük Dudak) Sarkması:? Vajina estetiği ile tıpkı küçük dudaklarda gercekleştirildiği gibi büyük ve sarkık büyük dış dudakların da lokal anestezi altında küçültülmesinin sağlanması mümkündür. Bununla birlikte yaş faktörüne bağlı olarak iç kısımların boşalıp sarkması ve aynı zamanda da dolgunluk gerginliğinin azalması da aynı şekilde yağ dokusu transferi sağlayarak düzeltilmekte olup aynı zamanda dış büyük dudakların yeniden dolgun ve gergin bir görünüme kavuşmaları sağlanmaktadır.
 
- Vulvar Lipoplasti: Vulva alanını meydana getirenlerden pubis olarak adlandırılan vajina üstü bölgesi ve bacak içlerindeki fazla miktarda yağ birikmesi sonucu oluşum gösteren kontur bozuklukları uygulanmakta olan basit liposuction işlemleri ile lokal anestezi altında günlük cerrahi işlem olarak düzeltilmesi sağlanabilmektedir.
 
-Vajina Daraltma: Genetik olarak veya doğumlar neticesi genişleyen vajinanın, cinsel ilişkide tarafları mutsuz etmesi nedeniyle yapılan bir işlemdir. Genel anestezi altında uygulanan işlem sonrası 6 haftalık cinsel perhiz gereklidir. 
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
 
 
 
?
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..