Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Genital Estetiğin Kadın Sağlığı İçin Önemi

Genital Estetiğin Kadın Sağlığı İçin Önemi
 

genital estetik


Merhaba değerli blog takipçilerim geçtiğimiz gün yazmış olduğum 'Kadın Sağlığı İçin Yapılan Estetik Ameliyatlar' başlıklı yazımı incelediğimde genital yani vajina estetiğine pek değinmediğimi fark ettim. Belki de kadın sağlığı açısından kritik önem taşıyan en ciddi operasyonların başında genital estetik geliyor. Kendi içerisinde üçe ayrılan genital estetik operasyonlarında vajina pubis kaldırma, labioplasti ve vajina daraltma (kızlık zarı dikimi) en popüler olan estetik türleridir. Şimdi dilerseniz bunları ana başlıklar halinde inceleyelim.
 
Vajina Pubis Kaldırma
Karnın alt bölgesi ile cinsel bölgenin üst kısmını kaplayan alana pubis denir. Bu bölgenin normal orandan fazla yağlı olmasına bağlı olarak sarkmaların meydana gelmesi sonucu kadınlarda cinsel bölgenin aşağı doğru inmesine neden olur.
 
Tedavi uygulanırken hastanın durumu son derece önemli olup çoğunda lazerli liposuction uygulanmaktadır. Yağların alınıp cilt dokularının sıkılaştırılması ile tamamlanan vajina pubis işleminin yanı sıra pubis bölgesinin yukarıya doğru gerdirme işlemi yapılması da pubis kaldırma işlemidir.
 
Pubis estetiği özellikle kıyafet seçiminde zorlanan kadınlar için oldukça ideal bir işlemdir. Ayrıca cinsel ilişki sırasındaki haz alımını da arttırmaktadır.
 
Labioplasti (İç Dudak Sarkması)
Klistoris bölgesinden başlayan ve aşağı kadar uzayan bölgeye iç dudak ismi verilmektedir. Bazı kadınlarda bu bölüm kalıtsal olarak normalden daha büyük olabiliyor ayrıca doğum sonrası da bu bölümde büyüme ve daha ön planda görülme gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkmaktadır.
 
Ortalama yarım saat süren labioplasti işlemi bitiminde üç boyunca koruyucu ped koyarak gündelik aktivitelerinize dönebilirsiniz.
 
Tayt, mayo, bikini gibi dar giysilerden belli olması hastayı rahatsız ederek kişide öz güven eksikliğine yol açmaktadır. Ayrıca vajinal enfeksiyonlara ve kötü kokuya da neden olmaktadır.
 
Vajina daraltma
Son dönemlerde sosyal medyada sıkça gördüğümüz bir diğer genital estetik türü olan vajina daraltma özellik birden çok çocuk sahibi olan kadınların sıkça yaptırdığı estetik operasyondur. Başta idrar tutmada sorun yaşama ve cinsel ilişkide haz almama gibi çeşitli sorunlar için uygulanan vajina daraltma, bölgedeki hassas kas yapısının yeniden onarılması ile gerçekleşmektedir.
 
Kızlık zarı dikimi
Çeşitli nedenlerden dolayı (doğum anında, çevresel faktörler ve cinsel ilişki) kızlık zarının yırtılması durumunda hastaya uygulanacak olan kızlık zarı dikimi sayesinde aynı zamanda vajina daraltma işlemi de uygulanmış olur. Lokal anestezi ile gerçekleşen kızlık zarı dikimi ikiye ayrılmaktadır, bunlardan bir tanesi evlenmeden 3 yada 5 gün önce yapılan geçici onarım diğeri ise kalıcı onarımdır.
 
Kalıcı onarım ise flep yöntemi ile yapılmakta olup kendi kendine bozulmayan her hangi bir orta seviyedeki baskı ve basınç ile zedelenmeyen türdeki işlemdir. Çoğu hekim bu işlemi ikili olarak gerçekleştirmektedir ön ve arka tabakadaki ikinci flep şeklinde, böylece daha dayanıklı olmaktadır.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ

www.myraestetik.com
 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..