Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Genital Estetikte Yan Etkiler

Her cerrahi operasyon, kendine özgü belirli riskleri taşımaktadır. Bu riskler çoğunlukla geçicidir. İyileşme döneminde belirli takip ve tedavi prosedürleri uygulanarak riskler ortadan kaldırılmaktadır. Estetik cerrahi işlemleri arasında erkeklerin ilgi gösterdiği genital organ estetiği için de belirli komplikasyon ve tedavi prosedürleri mevcuttur. Genital organ büyütme ameliyatındaki komplikasyonlar düşük düzeyde seyretmekte ve kalıcı olmamaktadır. 
 
Anestezi Kaynaklı Yan Etkiler
Erkek genital organ büyütme ameliyatı anestezi altında gerçekleşmektedir. Hasta, ameliyat öncesi anestezik maddelere uygunluk testinden geçirilmekte, varsa riskler ortaya çıkarılmaktadır. Her ameliyatta olduğu gibi penis büyütme ameliyatında da nadiren de olsa öngörülemeyen alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilmektedir. Taburcu olduktan sonra bu risk belirmişse, mutlaka hekime başvurulmalıdır. Ameliyat sırasında ortaya çıkan yan etkiyi ortadan kaldırmak için ameliyat ekibi tarafından gerekli prosedürler uygulanmaktadır. 
 
Sedasyon Komplikasyonu
Sedasyon, ameliyat sırasında verilen anestezinin yanında uygulanan, ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçları içermektedir. Tıpkı anestezik madde gibi çok seyrek da olsa öngörülemeyen alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde belirlenen riskler arasında, bu öngörülemeyen reaksiyon etkisine dair bir belirti çıkmamaktadır. Bu komplikasyon ortaya çıktığında cerrahi ekip, gerekli müdahalelerle tedavi yoluna gitmektedir. 
 
Enfeksiyon 
Penis büyütme ameliyatı sonrasında enfeksiyon riskinin önlenmesi önemlidir. Ameliyat sonrasında enfeksiyon riskine karşı antibiyotik tedavisine başlanır. Ameliyat bölgesinin hassas ve enfeksiyona açık dokusunun temizliği ve bakımına mutlaka hekimin tavsiyeleri doğrultusunda dikkat edilmelidir. Ameliyatlı bölgede iltihaplanmaya yola açar. Doktor kontrolleri, enfeksiyon riskini tespit etmek ve önlemek açısından düzenli bir kontrol takvimi olarak düşünülmelidir. Hasta, hekimin bilgisi olmadan enfeksiyonlu bölgeye müdahale etmemelidir. 
 
Şişlik
Ameliyat sonrasında uzatılan penis ve etrafındaki dokularda şişlik oluşması son derece normaldir. Geçer mi diye bir endişeye kapılmak yersizdir. Çünkü 2 haftada büyük ölçüde, 30 gün sonra da tamamen geçmektedir. Penis normal boyutlarına ve görüntüsüne kavuşmaktadır. Eğer ki şişliklerin bu süre zarfında geçmemesi söz konusuysa, hasta, hekime mutlaka bilgi vermelidir. Geçmeyen şişlikler ödem oluşturur. 
 
Ödem
Geçmeyen şişlik olgusuna dokudaki kan birikmesi de eşlik edince ödem oluşmaktadır. O yüzden ödeme dönüşmeden anormal şişliğe müdahale önemlidir. Ödem oluşmuşsa gerekli tedavi yolları izlenerek, yan etki ortadan kaldırılır. 
 
Kan Toplanması
Penis büyütme ameliyatında kan toplanması ya da birikmesi komplikasyonu ödem ile birleşirse, tedavisinin zorluk derecesi de artar. Ancak gerekli işlemler yapılarak kan birikmesi durumu ortadan kaldırılır. 
 
Morarma
Ameliyatlardan sonra genellikle ortaya çıkan ciltteki renk değişikliği ya da morarma geçici yan etkilerdir. Erkek genital organ estetiği sonrasında da penis çevresinde morarma olağandır. 2 hafta içinde minimum düzeye iner. Sonrasında cilt doğal rengine kavuşur. Morarma uzun sürerse, hekim kontrolleri sırasında tespit ve tedavi yöntemi devreye sokulur. 
 
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..