Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

George R. R. Martin'in Bir Hikayesi Daha Diziye Uyarlanıyor: Nightflyers

George R. R. Martin'in Bir Hikayesi Daha Diziye Uyarlanıyor: Nightflyers
 

Game of Thrones deyince aklımıza gelen ilk isimler arasında yer alan George R. R. Martin farklı bir hikayesinin daha diziye uyarlanmasıyla bir kez daha televizyonla anılacak.  Bir süre önce iddia boyutunda olan Nightflyers’ın dizi olarak izleyici karşısına çıkacağı George R. R. Martin kişisel bloğu tarafından doğrulandı. Yazarın “lanetli bir uzay gemisi macerası” olarak tanımladığı 1980 yayın tarihli Nightflyers (Gece Uçanlar) aslında kısa bir hikaye. Kısa bir hikayenin dizi olarak uyarlanması alışık olduğumuz bir uygulama değil. Ünlü yazarın açıklamalarında yer alan projeden emin olmaması da endişemizi doğrular nitelikte. Fakat bu kısa hikayeden öyle bir dizi senaryosu çıkartmışlar ki yazar bir değil birkaç sezon devam etme potansiyeli olduğunu belirtiyor. Romanın televizyon uyarlaması için ABD’de yayın yapan Syfy kanalıyla anlaşmaya varılmış durumda.

Geçmişte Nightflyers’ın film uyarlaması için de senaryo yazarlığı yapmış olan Robert Jaffe‘in yapımcı olarak yer alacağı projenin senaristliği ise Lloyd Ivan Miller ve Alice P. Neuhauser’e emanet.

R.R. Martin’in açıklamasına göre Nightflyers’ın çekimleri İrlanda’da gerçekleşecek. Üstelik Game of Thrones’ta izleyip sevdiğimiz bazı isimlere bu projede de karşılaşma ihtimalimiz bulunuyor. Bu projede kimlerin rol alacağı veya dizinin ne zaman ekrana geleceği ise henüz belli değil.

Nightflyersyine kurgusal bir evrende geçse de Game of Thrones’un dünyasından oldukça farklı bir konuya sahip. ‘Bin Dünya’ adlı kurgusal evrende geçen romanın konusu galaksilerinden ilerleyen bir uzay cismini incelemek için uzay gemisiyle seyahat ederken geminin kötü niyetli yapay zekâsının kontrolüne giren bir grup araştırmacının hikâyesine odaklanıyor. Gizemli bir uzaylı sinyalini takip ederek, onların gemisine ulaşmaya çalışan karakterlerimiz bir süre sonra asıl tehlikenin gemini ta kendisinden gelmekte olduğunu idrak ediyorlar.

Bu dizi uyarlaması romanın izleyiciyle ilk buluşması değil. 1987 yılında da sinemaya uyarlanmış. 1980’lerin bakış açısıyla hikaye nasıl işlenmiş filmin fragmanına göz atmak için: 

http://aslininsureti.com/haberler/george-r-r-martinin-bir-hikayesi-daha-diziye-uyarlaniyor-nightflyers/

Film olarak IMBD notu sadece 4,0 olan Nightflyers bakalım dizi uyarlamasıyla seyircinin gönlünü kazanabilecek mi?

Aslı’nın Sureti

*.*.*.*.*

Aslı’nın Suretini sosyal medya hesaplarından takip etmek ister misiniz?

Facebook:https://www.facebook.com/Aslının-Sureti-1065930830209554

Twitter:https://twitter.com/aslininsureti

 

Gezdim Gördüm, Yedim İçtim ve İzledim kategorilerinde daha fazla yazı için > www.aslininsureti.com

 

 
Toplam blog
: 183
: 1217
Kayıt tarihi
: 27.09.17
 
 

Ben Aslı…  'Takvim Yılı – Doğum Yılı hesabının sonucu giderek yükselmesine, aynaya baktığında kaz..