Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Gerçeğe dönüşen hayal

Evrim Laboratuvari da denilebilir. Politikanin, dinin, uyusturucunun, alkolin, mulkiyetin olmadigi bir sehir hayal edin, Adi Auroville.

Auroville; 1968 yilinda hayat adina sarilacak bir seyi kalmamis binlerce insan, Guney Hindistan'da, Mira Alfassa'nin etrafinda toplanip kendilerine bir kent kurmuslar. AUROVILLE!

Bu ruya sehir; onlarca milletten insanin bir araya gelip, kendi elleriyle insa ettigi bir sehir. Barisin ve birligin temel cikip noktasi oldugu, insanin dogadan ayri olmadigi prensibine dayanarak kurulmus.28 Subat 1968 gunu sadece bir hayal olan ruya sehrin merkezinde, 124 milletin temsilcileri kendi topraklarinda getirdikleri topraklarla, Auroville;nin temelini attilar

Auroville bugun, Guney Hindistan'in pondicherry kentinin 12 km, kuzeyinde 42 milletten 3000 sakiniyle, elolojik bir sehir. Kendi hayatlarindaki herseyden vazgecen, onlarca ulkenin, her yas grubundaki binlerce insaniyla baris ve huzur icinde kardes kardes yasiyorlar...

Klasik muzik dinliyor, kapilari hic kilitlenmiyor ve herseyini paylasan bu insanlarin yasam temeli sevgi uzerine kurulmus Bilim kurgu oykusu gibi olan Auroville gercek.

Dunya uzerinde benzeri olmayan ilk ve tek sehir... Bu utopik sehir UNESCO, Birlesmis Milletler ve Hindistan hukumetinden de destek aliyor. Aurovilleliler gecmisle gelecek arasinda bir kopru olmak istiyorlar. Hic bir dine, millete, siyasal goruse ait degiller. Butun insanliga ait olduklarini soyluyorlar.

   Auroville'deegitim ve ogretim hic bitmiyor. Bol bol meditasyon ve yoga yapiliyor .Modern utopyo kasabasi olan Auroville kasabasini yakindan tanimak icin gonullu olarak ta gidebilirsiniz. Kimbilir belki siz de bir gun Aurovilleli olmaya karar verirsiniz!!!

Mutlu yarinlar sizlerle olsun.

 

 
Toplam blog
: 17
: 177
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Ben kitap kurdu. Amötörce de olsa bir şeyler karalayan ver bundan büyük mutluluk duyan biri. Yeni öğ..