Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gerçeği doktorundan saklayan hastalar

Biz cerrahları gün boyunca estetik operasyon yaparken gözünde canlandıranlar aynı zamanda her hastanın farklı sorun ve yaklaşımlarını da göz önünde bulundurduğumuzu unutuyorlar. Hem medikal anlamda hem de sizin mental durumunuzu anlamamıza yardımcı olacak ipuçlarını lütfen gönül rahatlığıyla biz estetik cerrahınızla paylaşın.

 

Önce ki ameliaytlarınızı saklamayın…

En çok burun estetiği yaptırmak isteyenlerde görülen ilk ameliyatını saklama eğilimi sadece hastanın kendisini etkiler. Bu yüzden önceden geçirdiğiniz estetik operasyonları dokturunuzdan saklamayın. Her cerrah sekonder yani ikinci-üçüncü düzeltme burun estetiğini yapmak istemeyebilir. Ameliyata başladıktan sonra önceden oynanmış bir burun dokusuyla karşı karşıya kalınınca zorluk yaşayabilir. Bu da sadece sizin alacağınız sonucu etkiler.

 

En zoru psikolojik sorunu olanlar…

Herkes kendi içinde farklı sebeplerden dolayı zorluk yaşayabiliyor günlük hayattan kopup kendi dünyasına çekilmek istiyor. Yaşadığımız herşeyin karşısında taş gibi dik duracağız diye kural yok. Zaman içinde olaylara yaklaşımımız, gün içinde yaşadığımız sosyal ve özel sorunlarla birlikte iş yaşamının getirdiği sorumlulukla kimi zaman baş edilmez olabiliyor. Estetik operasyonlar biraz fiziksel memnuniyetsizliğine bağlı duygusal yaklaşımlar gösteren hastalara çok açık bir tıp alanı. Estetiğe olan yaklaşımı ve psikolojik dengesinin tutarsızlığıyla muayenehaneme gelen hastaların bazılarını geri çevirmek zorunda kalıyorum diyebilirim. En üzücü olanı da kendini hiç belli etmeyip doktorunu da kandırmayı çalışan hastalar oluyor.

Her ne sorununuz olursa olsun doktorunuzun bilmesi gerekenleri asla saklamayın. Ne kadar açık olursanız yapılacak işlemin sonuçlarını o kadar etkilemiş olursunuz.

Sevgiyle kalınz,

 

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

twitter: burunsanatı

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..