Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '17

 
Kategori
Sinema
 

Gerçeğin farkında mısınız?

Gerçeğin farkında mısınız?
 

Hidden Figures film


Türkçe adıyla Gizli Sayılar (Hidden Figures) insanoğlunun kendine nasıl ambargo uyguladığını net bir dille beyaz perdeye taşıyor. Bildiğiniz aksiyon filmlerindeki doğa üstü güçlere sahip insanlar bu filmde yok. Bilim kurgunun tozunu attırmış filmlerin efektlerini de bulamayacaksınız. Ama ön yargılarımızın gelişimin ve bilimin önündeki en büyük engel olduğunu net bir şekilde göreceksiniz. Film ABD’nin uzaya ilk insan gönderme serüvenindeki siyahi kadınların nasıl büyük bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. Filmde ırkçılık ve siyah beyaz ayrımını net bir şekilde ortaya koyulmuş.

ÜÇ SİYAH ZEKİ BEYİN

Film, Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahip. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır. Yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu Gizli Sayılar filmi dramatik-biyografik yapımların bir örneği.

IRKÇILIK KAFAMIZDAKİ EN BÜYÜK ÖN YARGI

Filmi izledikten sonra sizin de kafanızda bazı sorular cevap bulacak. Hepimiz, rengimiz, inancımız, kökenimiz, yaşam tarzımız veya buna benzer sebeplerden dolayı ayrımcılığa uğruyoruz. Bu bugünün sorunu değil. Bu ayrımcılık genlerimizde mevcut. Ancak toplumun bize empoze ettiği bu ambargoları yıkmak tamamen bizim elimizde. Bu keyifli sinema yolculuğunda lokomotif koltuğunda oturan isim ise sinemia ailesi. En iyi filmleri daha gösterime girmeden izlememize ve size en iyi yazıları yazmamıza yardımcı oldukları için sinemia ailesine çok teşekkür ediyorum.

 

 
Toplam blog
: 37
: 287
Kayıt tarihi
: 04.05.10
 
 

'Dün kendime seni anlattım' adlı şiir kitabıyla 2008 yılında en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3..