Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Gerçek gündem gündeme gelince....

Gerçek gündem gündeme gelince....
 

Memur mitingi.


Ne açılım, ne domuz gribi, ne telekulak olayı, ne El Beşir olayı, ne ıslak imza, ne Ergenekon, ne Deniz Feneri, ne de Beşiktaşın Fenerbahçeyi farklı yenmesi Türkiyenin esas gündemi değildir. Gerçek ve asıl gündem baş aşağı gitmekte olan ve artık ciddi tehlike sinyalleri veren ekonomideki kötü gidiştir.

Bugün memurlar ülke genelinde greve gidiyorlar ve Türkiye gerçek gündemi ile yüz yüze geliyor. Muhtemeldir ki, bir iki gün içinde yeni veya yukarıda sayılan konularla ilgili bir başka gelişme ortaya çıkabilir, esas gündemi ikinci plana düşürebilir. Ne var ki, Demirel'in ünlü deyişi ile " Güneş balçıkla sıvanmaz" ve ekonomi ülkemizin ana sorunu olmaya devam edecektir.

Gazete ve televizyonlarda trilyonlar ödenerek yayınlanan büyük reklam ve kampanyalar, alış veriş merkezleri kalabalığı, renkli magazin haberleri ve programları toplum yaşamının günlük ve genel gerçekleri ile örtüşmemektedir. Giderek yükselen işsizlik oranı, her gün kamu ve özel sektör hizmetlerine gelen zamlar dar ve sabit gelirli vatandaşları tam anlamıyla köşeye sıkıştırmış adeta bunaltmış durumdadır. Satınalma güçleri her gün biraz daha eriyen milyonlar,ağır hayat şartları altında ezilmektedir. Ve asıl önemlisi, vergi gelirlerinin büyük bir kısmı bu acımasız yükün altında kıvranan vatandaşlardan sağlanmaktadır.

İnsanlar en doğal hakları olan sağlık, barınma,beslenme olanaklarına sahip olamıyorsa, her gün bir önceki günü arar duruma gelmişse, bu üzerinde çok ciddi olarak durulması ve acil çözümler üretilmesi gereken toplumsal bir sorundur. Ülkenin geleceğini ilgilendiren böylesine büyük ve toplumsal bir sorunun çözümü ertelenemez, geciktirilemez. İşsizliğin aşılması, yeni iş ve yatırım alanlarının yaratılması, insanların günlük yaşamlarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması çok önem arzetmektedir.

Ekonomideki durgunluk ve hatta kimilerine göre küresel çöküş dünya genelinde büyük ve kolay aşılamayacak bir sorun olmaya devam ediyor. Şüphesiz ülkemiz de dünya genelindeki bu büyük çalkantıdan çok etkilenmektedir. Yine de, doğa, yer altı ve yer üstü kaynak ve zenginlikleri ile eşsiz bir fırsatlar coğrafyasında yaşıyoruz. Büyük ve çoğunluğu genç bir nüfusa sahibiz; her sahada her konuda yetişmiş birikimli insanlarımız var. Kendisiyle barışık olduğunda bu büyük potansiyel iyi kullanarak ülkemizi bağımsız olarak düzlüğe çıkarabiliriz. Kısacası, un, şeker ve yağ var, önemli olan helvayı yapacak usta bir aşçı gerek.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..