Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '15

 
Kategori
Halkla İlişkiler
 

Gerçek halkla ilişkiler nedir?

Halkla iliskiler bir marka çalışmasıdır. Marka ile ilgilenir. 
 
Bizim işimiz bir markayı belli bir hedef kitleye duyurmaktır. Hedef kitleyi zamanla genişletmektir. 
 
Ama biz bunu yazılı çalışmalarla yaparız. Kapı kapı gezip ya da telefonla arayıp duyurmayız. Çünkü o işin pazarlama satış kısmı. 
 
Biz öncelikle ele aldigimiz markanın yada firmanin swot analizini yapar eksiklerimizi görürüz. Daha sonra bu eksikleri kapatmak icin gerekli iletişim yöntemlerini devreye sokarız. 
 
Biz broşür hazırlarız, afiş hazırlarız, biz storyboard çizeriz, o gördüğünüz bilboardları hazırlarız.  Kısacası biz beynimizi calıştırır çene kısmını pazarlamaya bırakırız. Biz öngörülüyüz.
 
Önceden tedbir alır firmayi krizden kurtarırız. Yani biz kriz yonetiriz. Zorla birilerini arayıp satış yapmak için insanların kafasını şişirip kriz geçirtmeyiz. Yani biz müşteri temsilcisi değiliz. 
 
Biz dosya taşımayız. Dosya hazırlarız. Yani sekreter değiliz. Biz reklam hazırlarız. Reklam almayız, alınan reklamı hazırlarız. Yani çenemizin çalışmasına  gerek yok. Bizim konuştuklarımızın değil yazdıklarımızın süslü olması gerekir. 
 
Biz basın bülteni yazarız, doğrudan satış reklamında konuşmayız. Onun planını hazırlar sunucuya bırakırız. Yani biz doğrudan satışçı degiliz. 
 
Bu yüzden çok konusmamız da gerekmez. Biz tabela basmayız tabelanın sloganını yazarız. Yani tabelacı reklamcı değildir. Biz halkla iyi iletişim kurmalıyız evet ama halkın agzına düşmek zorunda değiliz.
 
Sadece onlara güven vermemiz yeterlidir duruşumuzla. Çenemiz değil beynimiz çalışır yani. Biz medya planlaması yaparız. Bize verilen numaraları arayıp kafa şişirmeyiz direkt kitle iletişim araclarını kullanmamız yeterli müşteriye ulaşmak için. 
 
Yani kısacası güzel Türkiye'min güzel insanları biz pazarlamacı, satıcı, sekreter değiliz. O yüzden artık her ilanınızda Halkla ilişkiler başlığı atmaktan vazgeçin. 
 
Haaa bide sessiz duruşu olanlara "ne biçim Halkla ilişkilercisin" laflarınızdan. 
 
Bakın işte bir Halkla ilişkilerci böyle koyar lafı. Çünkü halkla ilişkilercinin her zaman çenesi çalışmak zorunda değildir. Beyni ve kalemi yeter..
 
Fatma DEMİREL
haberin_merkezi02@hotmail.com
 
 
Toplam blog
: 4
: 161
Kayıt tarihi
: 27.02.15
 
 

Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve Tanıtım bölümü mezunuyum. Mesleğim habercilik. Yazma..