Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Gerçek Hayatta Değişmez Kural: "Paran Kadar Konuş!"

Gerçek Hayatta Değişmez Kural: "Paran Kadar Konuş!"
 

Paran Kadar Konuş!

Paran kadar konuş, paran kadar haklısın, paran kadar adalet, paran kadar dünya nimeti,  paran kadar aşk, paran kadar saygı, paraya saygı…

Dünyada hemen herkesin uğruna yalanlar söylediği, ihtiyacı olsun olmasın uğruna her türlü rezilliklerin, yalanların,  boyun eğişlerin,  yutkunmaların onun uğruna olduğu,  yaşlının, gence onunla güzel göründüğü, çirkinin onunla güzelleşip, güzelin onunla çirkinleştiği, anayı kızından, babayı oğlundan,  insanı insanlıktan çıkaran para her ne kadar bazıları itiraz etse de 21. yüzyılın daimi “Tanrısı.”

Paranın insanların hayatlarının başköşesinde oturtmaları ve ona sahip olmak için birçok değeri feda etmeleri, ona ulaşabilmek için kurulan tuzaklar, oynanan oyunlar, oynanacak oyunların yanında hiç kalacağa benziyor.

Dünyada savaşlar oluyor ve sebebi kesinlikle daha fazla para ve onun satın alacağı güç ve güvenlik duygusuna ilave olarak daha fazla yemek, daha fazla eğlenceye sahip olabilme ayrıcalığı ve nihayetinde daha fazla "tepişmek." Gerçekten de insanlar ona yani paraya sahip olunca elverir ki daha fazla seçim hakkına sahip oldukları gibi, kendinden aşağıda gördüklerini de aynı şekilde kendisine saygı göstermeye zorluyor ve bunu da çoğunlukla başarıyorlar. Onlara sahip oldukları güçten dolayı daha fazla saygı duyuluyor. Trafikten binaların heybetine kadar tüm insanlık halen “ye kürküm ye” devri ve paraya sahiplerin büyük krallığını yaşıyor.

Sofistike nedenler,  karmakarışık her şeyin dilini o çözüyor. İnandım diyenleri o yönetiyor, din dahi uzun yüzyıllar boyunca bir şekilde onun etrafında dönüyor. Karmaşık, gizemli olan her ne varsa onun “sarı” saçlarına dayanamayarak dilleri çözülüyor, elleri bağlanıyor. Gerçek krallığımız, gerçek bağımlılığımız ve her şeyi esir alan, insanları komik hale düşürün, insanlara söylediklerini inkâr ettiren "sarı, sarı şeyler"; herkes onun öz ve savunmasız kölesi ve ne mutlu ölerek onun şerrinden kurtulabilen, ölerek özgürleşebilen insanlara!,

Dilleri lal eden, doğruları yanlış, yanlışları doğru, çirkinleri güzel, güzelleri çirkin, iyileri kötü, kötüleri meleğe, kısacası zıtlıkların tamamını sağlayan para birçok insanın inadına itirazına rağmen satın aldıklarıyla insana ömür veren sihirli bir buluş! Bulanlara minnettar mı olmalıyız yoksa kızmalı mıyız bilmiyorum ama insanı ölçmekte kullanılan en önemli araç olan para ve paranın sahipliği hayatları kara bulutların sarıp sarmaladığı gibi sarıyor. Uzakları yakın, yakınları uzak, doğruları yanlış, yanlışları doğru ediyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..