Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Gerçek hayattan izlenimler

KKTC’de bulunduğum süre zarfında, biribirinden zengin, oldukça keyif verici, çeşitli aktivitelere katılmaktayım.

Bunlardan bir taneside, 16. 12. 2009 gününün akşamı saat; 20. 00 ila 23. 30 arası, KKTC’de yayın yapan, Cool Efem adlı radyo kanalındaki, konukluğumdu.

Bu arada unutmadan hakkını teslim edelim, Cool Efem KKTC’deki, en iyi, iki radyo kanalından biridir.

Yine altını çizme gereği duyduğum, bir diğer önemli konukluğumda, 21. 12. 2009 tarihinde ve 22. 12. 2009 tarihlerinde KKTC’nin TRT’side denebilecek, KKTC’nin, tek devlet kanalı olan, BRT Televizyonundaki, iki konukluğumdu.

Yine BRT Televizyonuda, KKTC’deki, tek rakipsiz devlet kanalı olmasının ötesinde, gerçekten çokta kaliteli yayınlar, yapmak suretiyle de, sıkça adından söz ettirmektedir.

Konuğu olduğum her iki kurumun, üç programındaki, müthiş sunum ve programcıların eşsiz deneyimleri, her üç konukluğumunda, deyim yerindeyse tek kelimeyle, oldukça keyifli bir atmosferde geçmesini, sağladı.

Nacizane, Sanatçı ve Yazar vasfımla, konuğu olduğum, her iki kurumun o üç eşsiz programıda, özellikle çok yüklü zengin içeriğinden ötürü, zamanın yetmeyişi ile, herkeste oldukça buruk bir tat, bıraktı.

Bu üç programdan edindiğim çok önemli izlenimlerden biri özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın Türk Halk Müziği, Özgün Müzik vb. Türkülere olan, derin muhabetlerinin, tek kelimeyle, anlatılamaz ölçütlerde oluşuydu.

Zira her iki kurumda, gerçekleşmiş olan üç programda da, deyim yerindeyse telefonlar kilitlenme noktasına geldi ve yine internettende, oldukça ilgili mesajlar, biribirini kavalar nitelikteydi.

Birbirinden ağır türküleri, piyasa türkülerinin izlediği, her üç program da da, hemen, hemen her yöreden, hiç kimseyi küstürmeyecek ve bütünlüğü koruyucu olmaya, özenli durmaya çalıştık.

Yine de, canlı performansa dayalı, gerek bu programlarda ve gereksede bu güne kadar iştirak ettiğim, tüm program, konser, konferans vb’inde, istemeden hatalarımız olduysada, yine izleyicilerimizin affına sığınırım.

Koyu Türkülerin yanı sıra, gerek dünyanın ve gereksede ülkemizin halhazırdaki gündemine ilişkinde, değerlendirmeler de, bulunmaya çalıştık.

Bu arada, konuğu olduğum her yerde olduğu gibi, bu üç programda da, sürekli güncel gündemin nabzını tutmaya devam ettiğimiz, www.librenews.eu, www.avrupahaberajansi.com ve www.pendiksonsoz.com adlı site ve ajanslar, başta olmak üzere, sürekli yazmaya devam ettiğim, diğer birçok gazete, dergi vb.’ininde, kulağını çınlattık.

Kabaca, güncel dünya gündemine ilişkin olarak;

• Gittikçe korkutucu boyutlara varan, küresel iklim değişikliliklerine ve bu bozulmaların tedbirine dair, değerlendirmeler de bulunduk. Bu konu ve konulara ilişkin, acil tedbiri tüm insanlığa, bir daha hatırlattık...

• Tırmanışından, geçen tüm zamana rağmen, hiçbirşey kaybetmeden devam eden, şiddete, savaşlara ve gözyaşlarına, dikkatleri bir daha çekmeye çalıştık. Özelliklede, Ortadoğu coğrafyasının, bu süreklilikte ki, rolünü vurgulamaya çalıştık...

• Tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam eden küresel ekonomik kriz’i ve onun etkileşimlerini vb. Konuşmaya çalıştık...vs...

Yine kabaca, ülkemiz gündemine ilişkin olarakta;

• Ülkemizdeki iç karmaşa ve kutuplaşmanın, tehlikeli seyrini değerlendirdik. Ve yine bunun sebep ve sonuçlarını irdeledik. Yine bunun, biran önce son bulmasının, ülkemiz menfaatine olacağı gerçeğini, bir daha vurgulamaya çalıştık...

• Ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan açılımları ve bunların samimiyetine ilişkin, değerlendirmelerde bulunduk...

• Yargı ve Ordu’nun, hayati öneme sahip oluşu ve yıpratılmaması gereğini, işaret ettik. Tabi, hasır altı olmuş bulunan yolsuzlukları, dokunulmazlıkları vb’de tüm herkes gibi, malesef konuşmadık...

• Son olarakta, kapatılan DTP’nin, BTP olarak, siyasete devam sinyalini, olumlu bulduğumuzu vb. dillendirmeye çalıştık.

Söz konusu iki kurumda, gerçekleşmiş bulunan ve Nacizane Sanatçı - Yazar vasfımla, konuğu olduğum üç programda da, emeği geçmiş tüm arkadaşlara, buradan teşekkürü bir daha, borç bilirim.

Yine beni, hiçbir zaman yanlız bırakmayan, tüm takipçilerimede, buradan, bir daha, sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım.

Bu arada, herkesin yeni yılını da, en içten temennilerimle, tebrik ederim...

29/12/2009 - 15:44

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..