Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Gerçek Japon kendi pirincini kendi üretir

Gerçek Japon kendi pirincini kendi üretir
 

Kim demis Japonya araba, bilgisayar vb urunleri ureten bir ulke diye. Biz de ekmek ne kadar degerli ise burada da pirinc o kadar degerli. Pirinc ekimi icin belirlenmis arazi bina vs yapimi icin kullanilmiyor. Dunyanin her bir ulkesinde yiyecek ithal eden ulke pirinc konusunda bir duvar ormus adeta.. Kendi pirincini yetistirmek. Bizim aile de sanirim eskiden beri pirinc yetistiriyor. Kac kusaktir bilmiyorum ama ..

Resimdeki kayinpederim ve esim. Ekim isini bitirmis, dinlenirken buldum onlari evin yakinindaki arazide. Eskiden elle yapilan ekme isi simdilerle gelismis makinalarla kisa surede bitiyor. Ancak daha on cm olan filizlerin buyumesi icin yapilmasi gereken cok is var. Oncelikle suyu eksik etmeme, arada bir buyuyen yabanci otlari temizleme, bortu bocek istilasini onlemek icin ilaclama.. Yazin buyuyen filizler sonbahara dogru basaklarini gostermeye baslar ve sonrasi hasat..

Esimin ailesi var oldugu surece, basimizdan eksik olmasinlar, onlardan sonra is bize dusecek. Ogrenmek lazim bu isi. Tam bu yaziyi yazarken kayinvalidem geldi yeni topladigi salataliklardan getirdi. Dayanamadim yedim bir tanesini bu yaziyi yazarken. Kutur kuturdu. Sesleri duydunuz mu?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..