Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '16

 
Kategori
Dünya
 

Gerçek Mafyalar: Büyük Devletlerin Sahipleri

Mafya Babalarının Toplantısından Kararlar Çıktı.

Geçenlerde en ünlü mafya babaları New York’ta toplanmış, yeni kararlar almışlar. Aldıkları kararlara göre küçük ama büyümeye çalışan bazı küçük halkların mallarına el koyacaklarmış. Purolarını yakmış gayet keyifle purolarını tüttürüyorlar. Bu arada bazılarının söz konusu mafyalara karşı baş kaldırmalarını, sineye çekmeyeceklerini ilan ediyorlar.

Analiz yeteneğinden yoksun toplumlar, halklar, olayların derinliğinden haberdar değil. Aslında bu beş büyük mafya varlığından haberdar değiller. Siyasi dini ve mezhep tuzaklarına bölünmüş, tam birbirlerini hırpalarken, diğer yandan herkes birbirinin ekmeğini çalmaya çalışıyor. Normal şartlarda mevcut mafya düzeni 1945’ten sonra tekrar rol dağıtımları yapılmıştır. Her mafyanın bölgesi görev ve sorumlulukları yeniden belirlenmiştir. Akrabalarını himayelerine almış olan mafyalar akraba olmayan toplulukları cezalandırıp duruyorlar. Kimi zaman biri açgözlülük yapıp payını artırmaya çalışsalar da yine aralarında toparlanıp tekrar dünyayı dizayn etmeyi başarıyorlar.

Diğerleri mi? Sadece halklarını kandırabiliyorlar.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler'in, üye ülkeler arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü, en güçlü organı. Birleşmiş Milletler'in diğer organları sadece tavsiye kararı alabilirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararları, tüm üye ülkeler açısından bağlayıcılık taşımaktadır. Bu bağlayıcılık, üye ülkelerin tamamına yakını tarafından imzalanmış olan Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nde açık bir şekilde belirtilmiştir. Daimi üyelerin veto hakları, BM'nin bu kurumunu tam anlamıyla demokratik bir kurum olmaktan çıkarmaktadır.

(1)ttps://tr.wikipedia.org/wiki/Birle%C5%9Fmi%C5%9F_Milletler_G%C3%BCvenlik_Konseyi

Rusya daimi düşmanları ile ABD, Çin, İngiltere ve Fransa ile yüz yıldan fazladır hiç savaşmadı. Sadece mizansen yaptılar. Yapmaya devam ediyorlar.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..