Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

Gerçek müfettiş velidir

Gerçek müfettiş velidir
 

Gerçek Müfettiş Velidir


Kitabı Cumhurbaşkanımızdan tutun da tüm topluluk halinde yaşayan ve yaşadığı toplumdan kendini sorumlu gören insanlara hitap etmektedir. Toplumda hepimizin üstlendiği aktif sosyal rol olan velilik rolünün canlı tutulması gerektiği yaşanmış ve uygulanmış yöntemlerle ortaya konmaktadır. Veli kavramının özel bir kelime olup ALLAH (CC) dostlarına da veli denmesi ile ilişkilendirilip MÜŞTERİ VELİ NİMETİMİZDİR (SEBEB_İ NİMETİMİZDİR) denmektedir.

Ayrıca öğretmen açısından orijinal veliyi tanıma metotları, veli çeşitleri ve veli toplantısının toplantı yapma sanatı olduğunun önemi çarpıcı bir biçimde okuyucuya aktarılmıştır.Aile, çocuk ilişkisine değişik perspektiften bakılarak yaşanmış olaylarla bezenmiştir.


Kitapta En Dikkat Çeken Bölüm Neresidir? Derseniz şöyle açıklamak mümkün olur; kitap bu 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜnde yayımlandı.Ve günün anlamına uygun olarak BİZİM KIRTASİYE- NESİL YAYINEVİNDEN 500 adet alarak başta İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ÖMER BALIBEY e ve tüm idari müdürlere, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Kumtepe ve tüm şube müdürlerine, Başakşehir 4.Etapta bulunan tüm eğitim kurumları personeline bilfiil dağıtılmıştır. Kabul edenlerce isminin güzelliği hemen vurgulanmıştır. Okuyanlarca da içeriği ve üslubu...
Bana göre kitap daha okunmadan ismi ile eğiti m ordusuna yeni neferler katmıştır. Kitapta en çok dikkat çekici yeri ayırt etmek inanın zordur. Ama illa ki bir yer diyorsanız; SÜPRİZ ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI, isimli bölüm diyebilirim.
Başarılı olabilmenin en önemli şartlarından biri, geçmişteki insanların tecrübelerinden yararlanarak onların düştüğü hataları tekrarlamamak ve başlanan işe onların tecrübeleriyle başlamaktır. Diyelim ki bilgisayar mühendisi olacaksınız, bu işle 20 sene uğraşmış birisinin yazdığı kitabı güzelce okusanız o işe 20 yıllık tecrübeyle başlamış olursunuz.

Unutulmamalıdır ki okuduğumuz her kitabın sayfaları, yıllar süren tecrübenin ürünüdür. Bunun manası şudur: Her kitap , bir ömürdür.

Hangi meslek dalında olursa olsun insanlarla ilişki içerisinde olacağımız ve insanların isteklerine cevap vereceğimiz, malumdur. Mesleğinde başarılı kişi, insanların bütününe hitap edebilecek projeler hazırlayabilendir. Örneğin bir araba tasarımcısının başarısı, ürettiği modelin birçok insan tarafından beğenilmesiyle ölçülür. Toplumun bir çoğunun beklentisine cevap verebilmek için, toplumu iyi tanımak gerekir. İnsanları tanımanın en kısa ve güvenilir yolu, kitap okumaktır.
Elinizdeki eserde, öğretmenin velileriyle kurması gerekli iletişim ve bu iletişimin şekli, boyutu, velileri tanıma metodları, sınıf ve okuldaki yararlılıkları, etkileri ve etkileri sonucu Türkiye'de ilk defa bir sınıfa ait internet sitesi açılmasındaki azim ve kararlılıklarını bulacaksınız.

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..