Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Dünya
 

Gerçek sanılan yalanlar

Çoook çok eskilerde gerçek ve yalan tıpkı bizim gibi insanlarmış. Kanlı ve canlı...

Yaz mevsiminin çok sıcak bir gününde şırıl şırıl bir derenin yanından geçmekte olan gerçek dayanamamış ve üzerindeki kıyafetleri çıkarıp bir kenara koyduktan sonra dereye girmiş. Suyun verdiği serinlik, çevrenin yeşilliği mutluluğuna mutluluk katmış. Şarkılar söyleyip, derede yıkanırken, oradan geçmekte olan Yalan, Gerçek’e fark ettirmeden bir kenarda duran kıyafetlerini alıp, üzerine geçirivermiş ve sessizce uzaklaşmış. O günden beri Yalan, üzerinde Gerçek’e ait kıyafetlerle sanki Gerçek’miş gibi dolaşmış durmuş.

Gerçek ise çırılçıplak.

Yaşadığımız hayatta yalanla gerçeği ayırmak ne kadar güç değil mi? Yalanlar bin bir kılıfla önümüze gerçekmiş gibi getirilirken, ayan beyan ortada duran gerçekleri gözümüz göremiyor bazen, ya da görmezden geliyoruz. En kötüsü de gerçeğin gerçek olmadığını ispata çalışan yalan sözler.

Gerçek neden korkutur insanları bu kadar? Neden yalanların arkasına sığınır insanlar? Neden?

Korku mu tüm gerçeklerin gizlenmesine neden olan, korku mu yalanı yalan olduğunu bile bile söylemenin nedeni?

Dünya da yaşanılan her şeyin yalan olduğu söylenir. Bir insan ömrünün saniyelerle ölçülebilecek kadar kısa olduğu, asıl gerçek yaşamın öldükten sonra başlayacağı telkin edilir, inanılır.

Peki yaşadığımız gerçek değilse, elle tuttuğumuz, gözle gördüğümüz gerçek değilse, gerçek ne?

İnsanın beyni karışıyor.

Biri çıkıyor, ‘Herkesin kendi gerçeği var’ diyor, biri çıkıyor; ‘Gerçek sandığımız her şey yalan’ diyor. Ve biri kestirip atıyor; ‘Bu dünyada her şey yalan, dünyanın kendisi bile yalan’ diyerek.

Sonra bir ozan; ‘Hem okudum hem yazdım/Yalan dünya senden bezdim’ sözleriyle, dizelere döküyor isyanını.

Rüya görürüz yalandır, geleceği düşünüp hayal kurarız yalandır, geçen her saniye gerilerde kalır, yalan olur. Peki her gerçek bir an gelip yalan oluyorsa, yalan olmayan gerçek hangisi?

Sanırım bu soru kafamızın içindeki küçücük beynimizin yanıtlayamayacağı kadar büyük. Bunun yanıtı bana göre sadece bizi yaratan da var.

Tek gerçek o.

 
Toplam blog
: 121
: 1472
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. 28 yıllık g..