Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gerçek toplumsal barış

Gerçek toplumsal barış
 

Değerli Okuyucular,

Toplumsal barış hepimizin arzuladığı bir unsurdur. Ancak ülkemizde gelişen bazı sosyal ve politik olaylar toplumsal barışa zarar vermektedir. Biz yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşamış devletimizin neferleriyiz. Beraber savaşmış beraber gülmüş beraber ağlamış bu toplum, yüzyılların verdiği gelenekle kenetlenmiş, düşmanlarımıza korku salmıştır.

Bilindiği gibi hain bir terör örgütü olan pkk toplumsal barışımıza kanlı ellerini uzatmaktadır. Haince yaptığı saldırılarla halkımızın tepkisini alarak bu barış ortamını bozmayı kendine hedef seçmektedir. Terör örgütlerinin amacı da zaten bir devlet kurmak değil kargaşa ortamından kendilerine bir pay çıkarmaktır. Emperyalist güçlerin maşası haline gelen bu örgüt etnik köken ayrımı yaparak, bazı büyük güçlerin eline koz vermeye çalışmaktadır. Toplumsal barış diye demeçler veren ancak içinde dengesiz milliyetçilik anlayışı olan, terör örgütünün sözcüsü gibi davranarak toplumlararası kardeşliğe balta vuran bazı partiler ülke halkını kandırmaya çalışmaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki elbet birgün gereken ceza kesilecek, tarih bu gibi maşaların hakkından gelecektir.

Etnik kökene dayalı yaklaşımlar her zaman kötü olaylara neden olmaktadır. Bilindiği gibi yapılan terör saldırılarının sebebi kürt halkı değildir. Biz bu durumlarda daha da birlik beraberlik içinde olmalı terörün ekmeğine yağ sürmemeliyiz.

Hiçbir zaman etnik köken ön plana çıkartılmamalı, toplumsal barış sağlanmak isteniyorsa zaten devletimizin kanunlarında olmayan etnik ayrımcılık yapılmamalıır. BİRLİK VE BERABERLİK içinde ve kardeşçe yaşadığımız müddetçe ülkemizin kalkınmasına da yardımcı oluruz. Ben ülkemi seviyorum deyip bir yana çekilenlerden olmamalı elinden geleni ufak bir şey de olsa yapmalıyız. Özellikle makam mevki sahipleri, etrafından bir çok insanın toplandığı kişiler mesajlarını iyi değerlendirip bu gibi konuşmalarla insanlarımızı bütünleştirmeliler.

Bir ülke genci olarak vatan bayrağı altında birleşen bütün toplumları kardeşçe kucaklıyor kültür farklılığımızı zenginliğimiz olarak görüyorum. Dengesiz milliyetçilik bizleri uçuruma sürükler o yüzden ön yargılarımızı bir yana bırakarak kardeşçe yaşamalıyız Peygamber efendimizin bir hadisinde "Arabın araptan üstünlüğü yoktur" der. Kimsenin kimseden üstünlüğü olamaz. İnsanları insan olarak değerlendirmeliyiz. Eğer bu düşüncede olursak toplumsal barış sağlanmış olur.

Hepimizin duyarlı olması dileğiyle...

saygılar

 
Toplam blog
: 26
: 2788
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

(M.A.) Arkeolog Tuna Akçay     ..