Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '18

 
Kategori
İnançlar
 

Gerçekte İslamı Biliyor muyuz?

Bir din düşünün, başkasının dedikodusunu yapmak bile haram kılınsın, hatta en büyük günahlardan sayılsın, dahi kul hakkı denilsin. Bir din düşünün, anne ve babaya of bile demek yasak olsun. Bir din düşünün, kötü söz söylemeyin desin. Bir din düşünün, yaptığınız her kötülüğün karşılığını misli ile alacaksınız ama iyliklerin ise en az on misli ile karşılığını alacağınızı söylesin. Başkalarıyla alay etmeyin desin, işi ehline verin desin. 

İşte bunları söyleyen dinin adı islamiyettir. Bir cana haksız yere kıymanın, tüm insanları öldürmek sayıldığı dinimiz. Allah'tan başkasına kulluğun yasaklandığı, cimriliğin yerildiği, cömertlik dini. Her ne kadar, müslümanız diyenlerde bu vasıflar yok denilse de insanı hakiki manada insan kılan bir din. Gösterişe karşı asla taviz vermeyen. Kibri büyük cehalet sayan, insana haddini bildirirken diğer yandan insanın yüceliğinden de bahseden meleklerin secde ettiği bir varlık olmasından da bahseden bir din.

İslamiyeti gerçekten biliyor muyuz? İslamiyet kuru kuruya bir din değildir. Hz. Muhammed (sav) "ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" buyurmaktadır. Dünya üzerinde, ne kadar iftiralar da olsa güneş balçıkla sıvanmıyor. Çünkü, Hz. Muhammed (sav) karısını dövenin mahşerde davacısı benim demiş, ordusunun yolunu bir köpeğin ve yavrularının rahatsız olmaması için değiştirmiş, beş vakit maddi ve manevi temizlenmeyi insanlara öğretmiştir.

Kısacası, islamı merak edip öğrenenler, Mevlana ve Yunuslar ahlakları ve insanlıkları açısından tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu bir vasfa erişmektedirler. Ne var ki, bu yolda nice eziyetlerin ve nice sürelerin geçmesi meşakatlerin yaşanılması da kaçınılmazdır. İslam, temizlik, güzel ahlak ve dürüstlüğün ayrıca kul olma bilincinin temsil edildiği bir dindir. Bu dini karalamak için yapılanlar hakikatleri gizlemeye yetmemiştir. 

 

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..