Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

     
    Kategori
    İnançlar
     

    Gerçekten bizim kardeşliğimiz Kur-an merkezli mi?

     

    "Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz" (Hucurat 10)
     
    Günümüz dünyasında kardeşlik algımız sadece biyolojik bağ üzerinde kurulu. peki o zaman yukarıdaki ayette Allah (C.C) 'ın bizden murat ettiği kardeşlik nasıl bir şey?
     
    Menfaatlerimizi kılıç sallar gibi savunduğumuz günümüzde acaba birlikte yaşadığımız aynı havayı soluduğumuz insanların haklarını menfaetlerini düşünüyormuyuz? kendi nefsimiz için istediğini kardeşimizin nefsi için istiyormuyuz. bu soruya pek evet diyebilirmiyiz onuda bilmiyorum.
     
    Yukarıdaki ayette Allah (C.C) müslümanlar için kardeş vasfını vermişken sadece kelimede bir kardeşlik mi yoksa müslüman kardeşimizin dertdiyle ilgilenmek, onun sıkıntısını gidermeye yardımcı olmak, her türlü dertte yardımcı olmayı emrediyor Allah (C.C).
     
    Daha önceden Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine hicret edip gelenleri severler; onlara verilenler karşısında içlerinde bir çekememezlik hissetmezler; kendileri zaruret içinde bulunsalar bile onları kendilerinden önde tutarlar. Nefsinin tamahkarlığından korunabilmiş kimseler, işte onlar saadete erenlerdir. (Haşr 9). İşte kardeşliğin tavan yaptığı nokta kardeşlerimizin nefsini kendi nefsimizden üstün tutmak. ihtiyaçımız olsa bile kardeşimizi tercih etmek tamahkârlık zincirinin kırılıp koptuğu nefislerin terbiye edildiği an.
     
    Hz Muhammed (S.A.V) "Hiçbiriniz kendi nefsi için istediğini (mü'min) kardeşi için de istemedikçe tam mümin olamaz" ( Buhârî, Müslim ). o zaman kalplerin mütmainliği için, tam iman için, herşeyden önemlisi Allah(C.C) rızasını kazanmak için kardeşlerimizin derdiyle dertlenelim sıkıntılarına ortak olalım.
     
    Allah (C.C) 'ın Rahmeti ve Merhameti üzerinize ve üzerimize olsun.
     
    Sağlıcakla kalın.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 69
    Kayıt tarihi
    : 19.03.12
     
     

    Finans kuruluşunda çalışıyorum. ..