Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
Dünya
 

Gerçekten de önemli olan, boyu değil işlevi mi?

Gerçekten de önemli olan, boyu değil işlevi mi?
 

Dünyanın değişik devletlerindeki insanların ortalama penis boylarını gösteren harita. 'Penisi Harita'


Bilime ve bilimsel araştırmalara oldum olası meraklıyımdır. Gerçi içinde sayı olan her şeyin, insanları kandırmak için bir sömürü aracı olarak kullanılabileceğini bildiğimden dolayı, artık bu tür araştırmaların halka açıklanan sonuçlarına biraz kuşkuyla baksam da, gene de tamamen hayatımdan çıkartıp atamam. 

Geçenlerde internet sitelerinde dolaşırken bir istatistik tesadüfen gözüme çarptı. Dünyada  yaşayan insanların penis boylarının ülke bazında ortalaması alınarak, bir tablo çıkartılmış. Hani; 'fiziki', 'siyasi' haritalar vardır ya işte bu da aynı mantıktan yola çıkarak hazırlanmış, 'penisi' harita.
 
''Önemli olan boyu değil işlevi'' sözünden bihaber bir araştırma şirketinin bunu yaptığı kesin olmasına kesin de, benim asıl merakım bu araştırmanın nasıl yapıldığı konusunda. 

Yani ''Acaba beyana dayalı bir yöntem mi tercih edilmiş, yoksa uzman yardımıyla ölçülerek mi sonuca ulaşılmış?'' gibi sorular ister istemez hemen beynime hücum ettiler. 

Sonra ''Türkiye'de bu anket kaç kişi üzerinde uygulanmış, denekler kimler, şimdi bu denekler uluslararası arenada Türkiye'yi temsil ettikleri için milli gururlarımız mıdır yoksa sıralamada averaj değerlerin üzerine çıkamayıp yüzümüzü kara çıkardıkları için utanç kaynaklarımız mıdır?'' soruları da kafamın içinde dönüp durmaya başladılar. 

Ölçüm yöntemi, soru-yanıt şeklinde ise yine sorun yok da, anketin yapılış anı gözümde canlanıverdi birdenbire...
       
Ya Beyoğlu'nda yürürken biri yolunuza çıkıp da ardı ardına sorular sormaya başlarsa;
 
''Beyefendi afedersiniz, cinsel organınızın boyu acaba ne kadar?''
 
''Şu kadar santim.'' 

''Peki bizi kırmayıp yardımcı olduğunuz için, teşekkürler ama, kusura bakmayın ölçüp teyit etmemiz gerekiyor, malum bilim hep somut gerçeklerden hareket eder...''
şekline dönüşürse ne yapacağız?
 
Yanıtların doğruluğunu nasıl test edeceksiniz?...
 
Yalan makinesi ile gezip herkesi bağlayacak halimiz de yok. 

''Beyefendi kaç santimdi?''
 
''18''
 
Bippppppppppp
 
''Pardon 16 demek istemiştim''
 
Bippppppp.....
 
Diğer bir yöntem de; üniversite sınavlarına girenlerin şıkları işaretlendikleri cevap kağıtlarının yüz binlercesini 'içine sokup' bir kaç saatte sonuç alacağımız bilgisayarlar benzeri elektronik aletler yapmak.
 
İçine sokunca, sonuç direkt olarak ışıklı göstergesine yansırken yandan da fiş şeklinde bir belgeyi ele verecek;
 
İyi günler, aletiniz 12 santim, ölçümünüzde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, yine bekleriz...
 
Üniversite yıllarında anket yapıp üç beş kuruş para kazananlar bilirler, anketörü de test eden sorular vardır şıkların içinde. Bu sorular, yanıtları anketörün evde oturup kendi kendine mi yoksa gerçekten deneklere sorarak mı verdiğini kontrol eder. 

Bir de, deneklerin adres ve telefonlarının alındığı anketler vardır ki, sonuçların toplandığı merkezlerden, tesadüfi olarak seçilen deneklere telefon edilerek yanıtları sorgulanır.
 
Düşünsenize anketin sonunda verdiğiniz cep telefonu numaranızı, akşamın bir yarısında anket şirketinden bir bayan arıyor ve siz banyoda olduğunuz için de telefonu eşiniz açıyor;
 
''Efendim, bugün Deniz beyle şirketimizden bir hanım arkadaşımızın görüşmesi olmuştu da, kayıtlarımızda Deniz beyin penis boyu 14 santim olarak geçiyor. Ben teyit etmek için aramıştım ...''

''Denizzzzzzzzzz''
 
Peki 'soru-cevap' şeklinde değil de, yani beyana dayalı usül çerçevesinden farklı olarak deneğin, yanıtının arkasında durması ve  kanıtlaması istenirse ne olacak?
 
Kanıtın bilimsel ispatı olan ereksiyon hali için, nasıl bir motivasyon yöntemi tercih edilecek? Ereksiyon için ne gEreksiyon? 

Onu da geçtik, hadi diyelim gerekli ereksiyon sağlandı, peki ölçümü kim gerçekleştirecek? 

Kısacası çok zor ve zahmetli bir iş. Bir de mesela seçimlerdeki gibi, uluslararası gözlemciye gerek olmayacak mı? 

Ya bir ülke kendini kasar ve araştırmaya ulusal gurur olarak bakar da yalan yanlış sonuçlar bildirirse? Mesela Afrika ülkelerinin istedikleri boyutların sonuçlara yansımadığını görmeleri durumunda, 'Zenci penisi' imajina leke sürebilecek bu değerleri değiştirmek için sayılarla oynamayacaklarının garantisi var mı?

Tabloya baktığınız zaman hemen görülüyor ki, bir de utangaç ya da bu tür araştırmalara yüz vermeyen ülkeler de var yeryüzünde. Mesela Kazakistan, Suudi Arabistan.

Neden bu ülkelere ait bir sonuç yok? Yoksa bir anket yapılmamış mı? Ya da  acaba izin mi verilmemiş, saklanacak bir şey mi var ortada?

Tabloda Türkiye'ye baktığımız zaman görünen gerçek, yine iki arada bir derede kaldığımız ve 17 santimlik Sudan ile 11 santimlik Çinliler arasında kendimize ortalarda bir yer bulduğumuzdur.

Asya ile Avrupa arasında sıkışan milletimiz bu konuda da yine arada sıkışmış kalmış. Ne, gururlu bir şekilde övünebileceğimiz, ne de kendimizi kasıp kompleks sahibi olmamıza neden olacak bir sonuç var ortada.

İç güveysinden hallice idare ediyoruz. Hatta boyutu ile nüfus artış hızımızı kıyasladığımız zaman, eldeki mevcut malzeme ile mükemmel sonuçlar aldığımızı bile söylemek mümkün.

Son lafım da Çinlilere, bizim atasözümüz olan başta da söylediğim ''Önemli olan işlevi'' atasözü bence Çinlilere daha çok yakışırmış. Sen hem bu kadar boy fakiri ol hem de toplamda 1,5 milyar sınırını zorla, vallahi helal olsun adamlara. 

kaynak: http://kaanakoba.blogspot.com/2012/04/average-penis-size-worldwide-dunya.html

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..