Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Gerçekten sevmek kolay mı?

Sevgili dünyamın güzel insanları gerçekten sevmek aşık olmak kolay mı? Bu basit bir soruyu şöyle enine boyuna tartarak bir düşünsek acaba cevabı ne olurdu?

Bir görüşte aşk, sanla alemde aşk ya da bir kaç yıl flört ederek aşk... Bir düşünün sevginin gerçek aşkın değerini. Siz olsanız aşka ne değer biçerdiniz? Aşka inanmayan insanlarda olabilir önemli değil onlarda düşünsün.

Şöyle ben kendi yorumları getirmek istiyorum. İki insan bir birini görmeden birbirlerine aşık olabilir mi? Birbirlerine aşık olurlarsa bir gün karşı karşıya gelmek zorundalar. Ya o zaman büyük bir hayal kırıklığı yaşarlarsa. Hani hem fiziksel olarak hem de diğer yönleriyle. Esasında aşık olduğu insanın hissettiği gibi romantik bir insan olmadığını farklı bir dünya yaşantısı olduğunu görürse. Büyük bir şok yaşamaz mı insanlar?

Diyoruzya tanışalım, görüşelim birbirimizi bir anlayalım felsefesi nasıl bir bakalım. Başlarda çok iyi giden hep gülücükler ve sevgi dolu sözler ve hitaplar sonraları ise gizlenen gerçek yönler ve bastırılmış duygular. Daha sonra olmadı anlaşamadık bir ömür boyu arkadaş kalalım.

Sevgi bu mudur aşk bu mu? Yüreğimizi ısıtan, içimizde fırtınalar koparan, bazen ağlatan çoğunlukla ayağımızı yerden kesen insanı içmeden sarhoş eden nacizane aşk bu mudur? Hayır hayır asla böyle bir şey olamaz. Biz insanlar herşeyi kirlettiğimiz gibi bu saf ve güzel duygularıda kirletiyor çeşitli oyunlara alet ediyoruz.

Sevmek gerçekten insanın içinden gelen, insanın derinliklerinde doğan zamanı geldiğinde bir yanardağ gibi patlayan dediğim gibi insanı içmedende sarhoş eden çok hoş ve güzel bir duygudur. Onu saf ve temiz yaşamak onu yalanlarla ve sahtekarlıklarla lekelememek gerek. Bir insana direkt seni görünce aşık oldum demek zordur. Ama söylemek ve onu haykırmak ayıp değildir. Çünkü ona karşı içinden geçeni söylemiştir. Eğer gerçekten samimiyse.

Kalemle yazıya dökmek, sözlerle şarkıya fısıldamak hep aşk için değil mi? Ozanlarımız, aşıklarımız ve yazarlarımız hatta sanatçılarımız içindeki aşktan dolayı yaşamıyorlar mı? Sanat niçin var dememe gerek yok sevgi için ve sevilenler için.

Gerçekten sevin ve sevmekten ve sevilmekten kormayın. Birileri size sevgisinde destanlar döküyorsa paldır küldür olmasa bile fena duygularla yaklaşmayın. Temkinli olun yeter.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..