Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Gerdek gecesi altınlarla kaçan kadınlar

Gerdek gecesi altınlarla kaçan kadınlar
 

“18 yaşındaki gelin S.E. düğünden bir gün önce yapılan kına gecesinde takılan altınlarla birlikte, 16 yaşındaki damadı bırakarak sevgilisine kaçtı.”

“5 günlük gelin Mehtap düğünde takılan altınlarla ortadan kayboldu. Damat ‘ Bana aşıktı, neden altınlarla kaçtığını anlayamadım!’”

“ S. A düğünden 4 gün sonra 5 bin lira başlık parası ve takılarla gitti. Annesinin öldüğünü ve dayılarının mirası paylaşmak için çağırdığını söyledi.”

“19 yaşındaki A.N. gerdek gecesi kocasını hapla uyutup, 12 bin liralık ziynet eşyası ile kaçtı.”

“ 1 günlük gelin takılarla birlikte evden kaçtı. Damat E.G. ‘Takılara yanmıyorum, gerdeğe giremeden kaçtığına yanıyorum.’ dedi.”

Türkiye’de son zamanlarda bu tür haberlere daha sık rastlar olduk. İstemeden evlenenlerin evden kaçtıklarına şahit olmuştuk. Ama hem severek ve isteyerek evlenen bu kadınların ilk geceden sonra takıları da alarak kaçtıklarına pek rastlamamıştık. Peki, kadınlar neden ilk gece evden ya da düğünden takılarla kaçıyor?

Zorla evlendirilen kadınlar: Bu kadınlar aile baskısı nedeniyle zorla evlendiriliyor. Aile, ya para ya da aile büyüklerinin kararı ile kızlarını baş göz etmek için bu yola başvuruyor. Kızın gözü kararmışsa ilk fırsatta düğünden ya da evden kaçıyor. Tabi ki kaçarken de kendisini maddi olarak sağlama almak adına takıları ve paraları da götürüyor. Bu durumda en çok mağdur olan damatlar. Kimisi düşüyor peşine, kimisi boş veriyor, kimisi de gerdek gecesinden galip çıktığı için 3 bin liralık takının hesabını bile yapmıyor. Bazıları ise avukat, mahkeme peşinde hakkını aramaya çalışıyor.

Soygun yapmak için evlenen kadınlar: Bu tür kadınları pek fazla konuşmaya gerek yok. Bu kadınlar çete. Özellikle yaşlı, yalnız ya da özürlü erkekleri avına düşürüyor, gerdekten sonra da fırsatını bulunca yükte hafif pahada ağır ne varsa süpürüp götürüyor. Bu şekilde mağdur olan çok damat var. Hakkını aramaya kalkınca tehdit edilenler, ayağından vurulanlar var. Bu tür erkeklerin tanımadıkları bir kadınla -hele de seksi ve güzelse- evlenmeden önce bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir.

Aile baskısından kurtulmak için evlenen kadınlar: Bu tür kadınlar, ailesinden kurtulmak için bu yola başvuruyor. Saçına, makyajına, sokağa çıkmasına karışılan bu kadınlar ya akrabasından ya da mahallenin delikanlılarından birini kurban seçip taşeron niyetine kullanıyor. Evlendikten sonra da ilk fırsatta –tabiî ki takısız ve altınsız olmaz- evden kaçıyorlar.

Aşığı ile evlenmek için başkasıyla evlenen kadınlar: Ben bu kadınları hiç anlamıyorum. “Yahu aşığına kaçacaksan niye başka bir adamla evleniyorsun? En baştan kaç! İlk gece provası mı yapıyorsun?” diye düşünsem de bunun da nedenleri var. Aşığı parasız çulsuz ise bu tür fedakâr kadınlar, önce paralı bir adamla evleniyor ve gerdek gecesi altınlarla birlikte aşığına kaçıyor. Gerdek gecesini kazasız atlatmışsa aşığı ile birlikte kendilerini paralı ve mutlu bir hayat bekliyor(!)

İlk gece travmaları nedeniyle kaçan kadınlar: Bakire olmadığı anlaşılan ve kocası tarafından şiddete maruz kalan kadınların yanında ilk gece korkusu yaşayan kadınlar da evden kaçıyor. Bazı kadınlar ya ilk gece ve sonrasında kocasından memnun kalmadıklarından bazıları ise ağrılı ve sancılı ilk geceden sonra fırsatını bulunca takı ve paraları da alarak yakın bir akrabasının yanına kaçıyor.

Evlenmek için acele edip sonrasında sıkılan kadınlar: Bu tür kadınlar genellikle çocuk yaştadır. Evlenmek için acele ederler. Onlara göre evlilik bir nevi evcilik oyunu gibidir. Hatta hemen çocuk yaparlar. Hayatın ne olduğunu anlamaya başlayınca sıkılmaya başlarlar. Kocaları ondan kadınlık, annelik beklerken o ise hala çocuk kaldığı için fırsatını bulunca çocuğunu da evde bırakıp ama takıları unutmadan mahallenin tüpçüsüne, sütçüsüne ya da muslukçusuna kaçar.

Altınlarla kaçan kadınları daha da çoğaltabiliriz. Boşanmaların ayyuka çıktığı ülkemizde -Türkiye’de bir günde 350 çift boşanıyor- bu tür olayların da olması gayet normal. Çünki medeni kanun, evlenirken değil boşanırken öyle kolaylık sağlıyor ki: Boşanma süresi evlilik süresinden daha kısa! Ayrıca, acı veren bir durum var ki; erkeklerin gerçekten mağdur olması, kandırılması ve maddi olarak zarara uğramasıdır.

Bir sonraki yazıda “Ziynet eşyası ile kaçan kadınlar ve mağdur olan erkekler”

www.ayhandemiral.com

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..