Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Gereken desteği vermedik!

Gereken desteği vermedik!
 

Fatih Hoca'nın desteğe ihtiyacı vardı, kösteğe değil...


Dünya Fatih Terim ve ekibini alkışlıyordu. İngiliz basını dahi ilginç başlıklara imza attı. Ancak Türk basını, yeterli desteği vermedi…

Daha gruba girdiğimizde başlamıştı tartışmalar. Herkes yazdı, çizdi. Yok şunu niye almadı, yok bunu niye almadı, bu kadroyla sahaya mı çıkılır? Falan, filan… Alın işte. Çıkılıyormuş demek ki. Öyle ki, 9 eksik ile neredeyse finale gidiyorduk.

Elbette Fatih hoca eleştirilmeli. Neden? Çünkü teknik adam. Teknik adam eleştirilmeyecek de futbolda, kim eleştirilecek? Ancak futbolu bıraktı medya, ailesine kadar eleştirmeye kalktı.

Gruptan çıkmamızın büyük şansa bağlı olduğunu da yazdılar. İlk maçta yenildikten sonra eleştiriler öyle bir arttı ki; ben bile neler oluyor bu milli takımda dedim. Ki Türk Milli Takımını ne olursa olsun desteklemişimdir. Medyanın tüm kamuoyunu yönlendirdiği kesin. Türkiye’de gazete okuyunuz. Ancak tersten okuyunuz.

İsviçre’yi devirdik, ‘şans bizimle oldu’ dediler. Dünya basınında da ‘Türklerin büyük şansı’ diye yankı buldu, bu galibiyet.

Terim’e destek olacağımıza, köstek olduk. Gruptan çıkma ihtimalimiz artınca destekler gelmeye başladı. Çek’leri de yenince, tüm Avrupa korkmaya başladı. Artık adım adım yaklaşıyorduk, kupaya.

Yine de Terim’e yapılan eleştiriler bitmek bilmiyordu. Terim, Almanya maçından sonra bir veda konuşması yapmış. Federasyon Başkanı DOĞAN, Terim’i ikna edeceğini belirtti. Daha önümüzde Dünya Kupası var. Ancak Terim, misyonunu tamamladı diye düşünüyorum. Şenol Güneş’ de aynı durumdaydı. Ancak Güneş’e, bu kadar köstek olmamıştık.

Sonuç olarak, elendik. Bizim çocuklarımız çok daha fazla desteği hak ediyorlardı. 9 eksikle dahi Almanları zorladık. Defanstaki küçük hatalardan dolayı yediğimiz gollerle Euro 2008’e veda ettik. Suçu sadece oyuncularımızda bulmak yanlış. Bu da bizim için büyük bir zafer. Euro 2008’de ilk 4’e girdik. Türk tarihinde bir ilk…

Umarım World Cup’ da daha büyük bir destek görür, millilerimiz…

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle…

Saygılar, sevgiler…


Ali KOÇ
Web Yazılım Uzmanı

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..