Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Sinema
 

Gergedan Mevsimi

Gergedan Mevsimi
 

Gergedan mevsimi aslında şiir tarzında bir görsel şölen; öyle her sinema izleyicisinin de kolay izleyebileceği bir film değil fakat belli bir yerden sonra "İyi ki böyle bir filmi izlemişim " dedirtiyor; genel havayı "Çingeneler Zamanına" çok benzettim.

Bu filmde Monica Bellucci olmasa ne olurdu  yani ününden yararlanmak için getirilmiş gibi düşünülebilir fakat kesinlikle bir başkası olsaydı film bu kadar şiirsel bir hava kazanmazdı diye düşünüyorum,.

Ve Yılmaz Erdoğan; nasıl bir oyunculuktur bu; gerçekten ayakta alkışlamak gerekir, yani filmde konuşmasa dahi her karede binlerce şey söyleyen bir hava oluşturmuş, tabii bu sahnelerin bu şekilde şiirsel bir hava ile çekilmesini sağlayan yönetmen Bahman Ghobadi' yi de unutmamak gerekir; belki de filmin aynı zamanda senaristi oluşu sahnelerin bu denli başarılı aktarılmasını sağlamış olabilir.

Film başarılı bir iranlı Şair olan Sahel Ferzan' 'in değişen İran rejimi içinde karısı Mina'ya aşık Akbar'ın devlet gücünü kullanarak hayatını alt üst edişi anlatılıyor. Bir insan ne kadar kötülük yapabilir diye soruyorsanız Yılmaz Erdoğan'ın canlandırıdğı Akbar karakterini mutlaka izlemelisiniz. 

Bu filmi  kitap okuyan özellikle şiir ve fotoğraf sanatı ile uğraşan sanat severlerin çok beğeneceğini fakat Amerikan filmi havası arayanların beklentilerinden çok uzak olduğunu belirtmeliyim.

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..