Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Gerginiz ama mutluyuz

Devlet Kurumlarının tabelalarından adı bir bir çıkartılan TC gergin!

Her ne kadar sempatik ve rahat görünme uğraşı içinde olsa da, Cumhurbaşkanı gergin!

Siyasetin duayeni olmuş TBMM Başkanı, bağımsız  davranıyor gibi tavırlara girse de, ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamadığı için gergin!

Arada sırada, siyasetin gereği gülümsese de, Başbakan gergin!

TBMM üyeleri; Meclisin açık ya da kapalı olmasına bakılmaksızın  gergin mi gergin !
Yargı; vicdan-hukuk-siyaset üçgeni arasında sıkışıp kaldığı için, en tepesinden en alt birimine kadar gergin!

Akademik kadro ve Üniversite gençliği gergin!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet (Polis) birimleri gergin!

Başta Merkez Bankası Başkanı olmak üzere, ekonomi kurmayları gergin!

Türk’ü, Kürdü, Ermenisi, Rumu, Lazı, Arabı… Müslümanı; alevisi, sunnisi…Yahudisi, Hıristiyanı, Süryanisi, Yezidisi gergin!

Memur, işçi, esnaf, şöfor, köylü, çifçi… İşi olan da, olmayan da gergin!

İhracatçı, ithalatçı gergin!

İktidar yanlısı, yansızı bütün medya gergin!

Şehirler diken üstünde;  81 il gergin!

Teknik direktörler, antrenörler, hakemler, futbolcular, seyirciler gergin… Stadyumlar barut fıçısı!

Bilinçli bilinçsiz, din ehli olan olmayan kişilerin ulu orta; hem de TRT ekranlarından yaptıkları rencide edici beyanatlar ve gün geçmiyor ya eşi, ya da töre yüzünden sokak ortasında öldürülmeleri yüzünden kadınlar gergin!

Gezi olayları ile başlayan ve Türk Polisi tarafından her olayda sıkılması alışkanlık haline gelen BİBER GAZI (Kimyasal Madde)    yüzünden ölümden kurtulabilen kediler, köpekler ve uçan kuşlar gergin!

TÜİK verilerini doğru kaynak sayabileceksek, en son açıklanan rakamlara göre ülke halkının %16’sı; yaklaşık olarak 12 milyon insanı yoksulluk sınırının altında; yani “AÇLIK SINIRINDA”  yaşmaya mahküm bir ülkenin kaynaklarının, Sayın Başbakanın açıklamasına göre 2,5 milyar doları harcanan ve kendi vatandaşlarımızdan  Vanda’ki depremzedeler açlıkla boğuşup,  20 günü aşkın süredir açlık grevlerindeyken  Suriyeli Mülteciler gergin!

Özetle; ovasından dağına, denizinden gök yüzüne… taşından toprağına ve üstünde yaşayan tüm canlılarına kadar gerginliğe ulaşmış bir ülkenin, Soros’un milyon dolarları ile fonlanan Vakıf ve Anket Araştırma şirketleri tarafından yapılan anketlerin sonuçlarında nasıl oluyor da, insanları %85-90  oranında “MUTLU ve MESUT” çıkıyor..?

Ve nasıl oluyor da bu ankent sonuçlarından, TBBM’de grubu bulunan tüm partilerin oy oranlarında azalma yerine, puan puan artışlar oluyor..?

Sahi ya; her kime sorarsanız halinden memnun değilken, en üstekinden en alttakine kadar her katmanı gerginken; buna karşılık anket sonuçlarında halkın %85-90’ı MUTLU-MESUT ise ve tüm bu olup biten olumsuzluklardan birinci derecede sorumlu olan TBMM’de grubu bulunan iktidarı ve muhalefeti ile bütün partilerin oy oranları artıyor ise;  bağımsız Psikiyatr ve Sosyolog  kurulları kurularak, bu ülke halkının çelişkileri üstünde derinlemesine bir bilimsel çalışma yapılması gerekmiyor mu, sizcede? 

Kemal Eyüboğlu

 
Toplam blog
: 16
: 304
Kayıt tarihi
: 05.06.08
 
 

Trabzon'un Maçka İlçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Maçka, üniversiteyi ise Trabzon'd..