Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Geri dönüşüm estetiğiyle Brezilya poposu

Geri dönüşüm estetiğiyle Brezilya poposu
 

Erimeye karşı en inatçı vücut yağlarınız "geri dönüşüm estetiği" ile Brezilya poposuna dönüşürken, diğer vücut bölgeleriniz kadınsı estetik hatlara kavuşuyor.


Hemen her kadının sahip olmayı istediği şey, aslında ülkemizde kronik bir estetik problem olarak karşımıza çıkıyor. Erkeksi, kıvrımı yok olmuş kalın bel simidi, geniş ya da yağlanmış basen, düzleşmiş, bacak ile sınırları ortadan kalkmış popo yapısı…

 

Bel, pop ve basen bölgesindeki bu sorunlar bir şeytan üçgeni olarak mı hayatınızda yer edecek ve her gün sizi belirgin bir huzursuzluğa yöneltecek, yoksa bundan kurtulmayı ve kıskanılacak bel, basen ve popo formuna kavuşmayı mı tercih edeceksiniz? İşte bu kritik soruya verilecek yanıt, imajınızda ve ruh sağlığınızda köklü değişiklikler yaratacak, belki de hayatınızı değiştirecek ya da dününüz bugüne, bugününüz yarına benzeyecek. Sıkı, dolgun, yuvarlak ve dik bir popoya sahip kadınlar vücuduyla gurur duyduğu için daha mutludur. Bunu unutmayın lütfen.

Bunun için neler yapmıyoruz ki… Diyet üstüne diyet yapıyoruz, egzersizi çoğu zaman bir iş olarak görüyoruz, ancak modern hayat çoğumuza spor yapacak vakit ve atmosfer bırakmıyor… Diyet ve spor ile zayıflamak geçici bir mutluluğa dönüşüyor. Neden geçici diyoruz, çünkü diyet ve egzersiz yağları yok etmiyor, bırakıldığı anda zayıflayan bölgeler tekrar yağlanıyor.

Deformasyonun altında yatan nedenler

Ülkemizdeki birçok kadının poposunu amiyane bir tabirle “çirkin”leştiren en önemli 6 nedene isterseniz birlikte göz atalım.

·         Genetik faktörler/ailesel yatkınlık

·         Yaşlanmayla oluşan doku kaybı ve derinin kalitesizleşmesi

·         Egzersiz yapamamak

·         Yerçekiminin etkisiyle oluşan sarkmalar

·         Doğum sonrasında fazla kiloların popo etrafını sarması

·         Diyetlerle sık kilo alıp vermek

En sık karşılaşılan popo şikâyetleri

Birlikte okuduğumuz bu faktörlerin tamamı ya da birkaçı poponuzun kadınsı hatlarını nasıl bozuyor? En sık karşılaşılan ve duyduğumuz şikâyetler şöyle:

·         Popom çok düz

·         Kare şeklinde

·         Sarkmış

·         Dokusu gevşemiş

·         Popo üzerinde ve yanlarında aşırı yağlanma

·         Poponun bacakla sınırlarının ortadan kalkarak birleşmesi

Uzun boylu olmak şart değil

Hemen her gün haberlerde, magazin sayfalarında gördüğünüz ve dönüp bir kez daha bakma ihtiyacı hissettiğiniz ideal estetik ölçülere sahip popoya sahip olmanız için mutlaka uzun boylu olmanız gerekmiyor. Önemli olan estetik ölçüleri taşımanız. Burada sadece popo bölgesini tek başına ele almak doğru değil. Çünkü bu bölgenin komşuları olan basen, bacak ve bel çevresinin de popo hatlarıyla uyumlu bir çizgide olması gerekir.  

İdeal poponun parçaları

Bir kadın olarak dişilik figürünüzü, imajınızı en üst seviyeye çıkaracak şu hatlara sahip olmak istemez misiniz? Bacaklar ile sınır kıvrımı belirgin ve yine bacaklar üzerinde dik duran yumuşak bir kavisle ince bir bel çevresine birleşen, üst bölgesi arkaya ve hafif yana doğru bombe yapmış, basen bölgesi minimize edilmiş sıkı ve gergin ciltli bir popo… İşte bu özellikler bir araya geldiğinde ideal estetik popo/kalça ortaya çıkmış oluyor.

Geri dönüşüm estetiğiyle popo dizaynı

İşte bu noktada estetik cerrahide son yıllarda kullanılan yeni bir yöntem kalça, basen ve belde toplanan, erimeye karşı dirençli olan yağların fazlasını kullanarak popo ve çevresinin yeniden dizayn edilmesine olanak sağlıyor.

Biz buna Brezilya tipi yeni popo estetiğinde geri dönüşüm yöntemi diyoruz. Geri dönüşüm yöntemi dememizin nedeni, dışardan herhangi bir protez kullanılmadan bel, basen ve bacaklarda biriken erimeye karşı dirençli fazla yağların atılmadan kalça bölgesinde kullanmamızdır.

Brezilya poposu estetiği aslında kombine bir operasyondur. Brezilya popo lifti olarak da bilinmektedir. Lazer lipoliz ve liposuction yöntemleriyle bel, popo, basen ve bacak projeksiyonu arasındaki harmoni ve oransallığı yeniden oluşturuyoruz. Beli inceltiyor, baseni daraltıyor, popo üst ve yan kısımlarına diğer bölgelerden aldığımız yağı transfer ederek hacim veriyoruz. Bacaklar ile popo arasında belirgin bir kıvrım oluşturulur. Küçük ve orta düzeydeki sarkmalar, asimetrik sorunlar gideriliyor. Böylece yüksek yerleşimli, yan dolgunluğu olan bombeli ve çekici görünüme sahip popo şekli ortaya çıkıyor. Kombine operasyon ortalama 2 ila 5 saat sürüyor.

5. gün işbaşı

Hastalarımız aynı gün ya da ertesi gün taburcu oluyor. 5. günde işbaşı yapabiliyorlar. İstenilen şeklin verilmesine yardımcı olan özel korse 2 hafta boyunca kullanılıyor. 3 hafta sonra her türlü aktivitesini rahatlıkla yapmaya başlayan hastalarımız ortalama 1-1.5 ayda tam olarak iyileşiyorlar.

Kalıcı sonuçlar

Erimeye dirençli yağların transferi ile gerçekleştirdiğimiz bir operasyon olduğu için poponun yeni şekli uzun yıllar kalıcılığını korumaktadır. Bel simidi, bacak, basenlerden alınan ve eritilip yok edilen yağlar ise bir daha oluşmamakta vücut estetik formunu kalıcı olarak korumaktadır. 

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..