Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Geri kalmış il Adıyaman!....

Geri kalmış il Adıyaman!....
 

adıyaman nemrut dağı


Bizler Adıyaman ‘da yaşıyoruz ve yaşamaktan da memnun sayılırız. Küçük sevinçleri büyük şölenlere çeviren bir halkız.

Yıllardır batılı illerde bulunan bir hizmet ilimize gelince bunu şölen havasında kutlarız. Çünkü geç de olsa bu hizmete kavuşmuş turuz. Bu gelen şey her ne olur ise olsun bizim için bir yeniliktir.

Birkaç gündür il dışındaydım. Yerel basını pek takip etme fırsatım olmadı. Gelince ilk işim de doğal olarak basını takip etmek oldu.

Baktım da bütün yerel gazetelerde olduğu gibi bizim gazetede de ilk sayfada yer alan üst geçit haberi yer alıyor. Halkın bu üst geçitten duyduğu memnuniyet yer alıyor. Adamlar haklılar seviniyorlar. Her yıl onlarca insanımızın can verdiği Atatürk Bulvarına üst geçit yapılıyor neden sevinmesinler ki.

Elektriğin icadı gibi bir şey bizler için bu üst geçit, tabi ki kullanmasını bilir isek. Aslında bu üst geçit bulvarımıza yeterli değil ama darısı da diğer hayalini kurduğumuz üst geçitlere diyorum.

Yine basından takip ettiğim kadarı ile Çelikhan ilçemiz de de bir ilk yaşanıyormuş. Sevgili vekilimiz Ahmet aydın Çelikhanlılara müjdelemiş. Çelikhan ‘a kapalı spor salonu yapılacakmış. Şimdi gidin Çelikhan ‘lı gençler ulusal bayram havasında kutluyorlardı bu haberi.

Geç de olsa bir kapalı spor salonuna kavuşacaklar, milletin onlarca yıl önce kullanmaya başladığı nimetlere kavuşmak hoş olsa gerek. Hizmet gelmiş, geç de olsa değil mi?

Millet aya giderken bizler bir üst geçidi ve kapalı spor salonunu ulusal bayram havasında kutluyoruz. Çünkü biz geri kalmış bir ilde yaşıyoruz. Bizim utanacak bir şeyimiz yok, hizmeti bizlere zamanında layık görmeyenler utansın değil mi?

İl dışında olduğum süre içerisinde değişik bir iki ili gezme fırsatım oldu. Baktım şöyle çevreye etraflıca adamlar bizde en az on - on beş yıl ilerideler. Biz de elbet bir gün muasır medeniyetlerin ulaştığı seviyeye ulaşırız. O günler fazla karanlık değil sanırım.

Yine her zaman belirttiğim gibi Adıyaman ‘da bir kültür sitesi neden yok? Adıyaman ‘da olduğu gibi, hiçbir ilçemizde yok. Yakın zaman da Kahta kültür sarayı faaliyete geçecek, 20 yıldır süren inşaat nihayet bitecek gibi.

Adıyaman ‘da ise maalesef yok. Bir bina vardı kültür sitesi olacak diye söylenirdi bazı rivayetlere göre öyleydi. O rivayet de ortadan kalktı. Adıyaman üniversitesine tahsis edildi.

Olsun üniversiteye verilsin ben razıyım ama bu memleketin bir kültür sarayına veya sitesine ihtiyacı var. Yetkililere duyurulur. En kısa sürede bir çalışma başlatılır ise bu memleketin insanları sevineceklerdir.

Gelin memleketin sahipleri bizlere bir ulusal bayram sevinci daha yaşatın ve kültür sarayımızı yapın. Bizler de sizleri takdir edelim.

Bu arada Tıp fakültemizin arsasını da tahsis ederseniz hiç ama hiç yok demeyiz haberiniz ola.


hidayetozdemir0266@hotmail.com
gazeteadiyaman.com

 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..