Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '21

 
Kategori
Felsefe
 

Gerilim 1

Doğada ve hayatın içindeki sosyo toplumlarda benzer durumlar ortak özellikler çekimine kümelenmeydi.
 
Nasıl ortak özellikler kümelenen, ortaklaşan, empati yapan, seçilim durumları oluyorsa; var oluştan beri fark durumlar da doğada ve hayatın içindeki sosyo toplumlar ile gerilimin nedeni oluyorlardı.
 
Ayrıca fark durumlar gerilim çelişki olmakla birlikte farklı ortamlar seçilisine denk düşecek olan mutasyon ve çeşitlilikle zenginlikti.
 
Varoluşu, hayatı, sosyo toplumları bilmek için anlamak için fikir sahibi olup düşünebilmek için ortaklaşan özellikler, gerilimler gibi varoluşun temellerine geri bağlanım yasalarına kafa yormalıyız.
 
Kuantum dünya fizikler dünyasıydı. Atom ortaya çıkınca kuantum devinme kısıtlanmakla birlikte, fiziğin yanında kimyasal devimli yeni sentezle yeni üssü durumlar, moleküler evrimle biyolojik devimler ortaya çıktı.
 
Örneğin, fiziğin aktardığı gerilen yüzey alanlı olgu, olay ve boyutlanmalar kimyanın; biyolojinin; sosyo toplumların da farklı düzey ve düzlemleriyle, farklı ilişkili girişmelerin de esası oldular.
 
Kuantum parçacıklardan olan elektron, fizik ile atomu oluşup atomlar arası ilişkiden doğan kimyasal bağlanımlarla atom çekirdeğine bağlı süreçlerle büyükler dünyasına aktarılan üssü devinmelerden biriydi.
 
Kuantum dünya sürekli parçacıkla zıttı olan anti parçacığın doğum ve yok olan boşluk devinmeleri arasında bir Planck zaman ve bir Planca mesafeyle, Planck uzunluktu.
 
Boşluk; enerjinin hem parçacık, hem dalga biçimiyle zıt durumlar farkını ortaya koyduğu birlikte olanla birlikte gidenin aynı şey olmanın zemin alandı.
 
Fiziki yüzeyin pütürlü yüzeyiyle dalgalanma alanı olmasıydı. Dalga parçacığa, parçacık ta dalgaya fark mesafeydi.
 
Parçacık gerisine anlık kuantum üssü durumlarla iz bırakan şekiller sürekliliğiyle dalgaydı. Dalga sıçrama noktalarıyla belirlenen, parçacıktı. Her şeye temel olan özdeğin özünü kavramak zorundayız.
 
Alanlar birbirine göre ve kendi kafesli özek dediğimiz ağırlık merkezine oranla çeken iten birlikte olanla birlikte giden girişme işlev ve eylemdi.
 
Bizim mantığımız kendisine ve çevresine oranla girişip ilişkilenen durumları tek tek görmek birleştirmek zorundadır.
 
Dalga, parçacık, enerji, anti enerji, merkez, eksen, gerilim vs. hep ilişkin alan ve durumları mantıken anlama anlatım yapan kavram ve söylemlerdi.
 
Yüzey alanlar, bir merkezin en ve boydan oluşan fiziki çevresine sürekli daire sel atımlı salınımlarıyla olabilirdi.
 
 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..