Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Gerilimden Fenerbahçe Şampiyon çıkar

Gerilimden Fenerbahçe Şampiyon çıkar
 


Süper Ligde lig, play off derken şampiyonluk Kadıköy'deki son maça kaldı. Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı yendiği taktirde şampiyon olacak. Galatasaray ise beraberlikle bile Kadıköy'de şampiyonluğunu ilan edecek. Gerilimi çok yüksek bir maç için geri sayım başladı.

Ne oldu da puan farkı kapandı ve şampiyonluk son maça kaldı? En büyük faktör gerilen ortam. Fenerbahçeli oyuncular geçen sene de gerilimli maçlar oynadılar ve kazanmasını bildiler. Bir de üzerine 3 Temmuz sonrası yaşanan sürecin gerilimini eklediğimizde Fenerbahçeli oyuncuların gergin ortamlara alıştığını, olumsuz şekilde etkilenmediğini söyleyebiliriz.

3 Temmuz sonrası yaşanan süreçte Galatasaray ve Trabzon 'un Fenerbahçe aleyhine açıklamaları Süper Final maçları sırasında da devam ettikçe ortam her maç sonrası daha da gerildi. Bu gergin ortamdan en zararlı çıkanlar ise Galatasaray ve Trabzon oldu.

Şike soruşturması sonrasında Fenerbahçe ve diğerleri olarak ayrışan futbol camiası, Galatasaray ve Trabzonun yarattığı polemikler ve bazı gereksiz gerginlikler sonrasında Galatasaray - Trabzon'a karşı Fenerbahçe ve diğerleri olarak dengeleri değiştirdi. Bu denge o kadar keskin bir şekilde değişti ki sezon başında Fenerbahçe'nin küme düşülmesini isteyen bir çok futbolsever Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istiyor.

Cumartesi akşamı şampiyon belli olacak. Galatasaray gerginliği düşürerek sakin bir kafa yapısıyla sahada yer almalı. Gergin ortamlardan zaferlerle ayrılmış Fenerbahçe karşısında sakinliği sağlayamazlarsa tüm sezon önde götürdükleri ligi Fenerbahçe'nin arkasında bitirirler.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..