Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Germeden, gerdirmeden..

Germeden, gerdirmeden..
 

www.resimcim.net


"Aaah ah... Davulun sesi uzaktan çok hoş geliyor. Ama yanına geldiğin zaman kulak zarları adeta tehdit altına giriyor. Biraz sabır. Anayasa'yı değiştirmek, işte buyrun; 10. ve 42. maddelerle ilgili Anayasa değişmedi mi? Sonra ne olduğunu görmediniz mi? Hesapları iyi yapacağız ve germeden, gerdirmeden yola sağlam basmak suretiyle geleceğe yürüyeceğiz."

Emin misiniz Recep Tayyip Erdoğan? Siz ahh çektikçe benim ciğerim yandı (!) Bağcılar'ı sadaka kültürüne alıştırıp oylarına göz diktiğinizi biliyoruz da hesap hatası yaptığınızı anlayamamanıza üzülüyoruz. Yollar yürümekle aşınmaz da yol uzadıkça takât kalmaz, hele açsan susuzsan, hele hedef kalmamışsa, hele yarınsızsan vaz geçer geri döner, hedef saptırandan hesap sorarsın..

Bağcıları iyi bilirim. Mahalle baskısı kurulabilecek bir ilçedir. Bu günki silûeti de bunun en çarpıcı göstergesidir. Fatih'le mukayese edilemeyecek kadar radikal dinciler vardır. Dikkat! Dinciler diyorum dindarlar değil..

Ahh Recep Bey gerçekten ahh! "Germeden" derken bile bir gerçeği saptırıyorsunuz. Toplumu gere gere incelmeye hazır noktasından koparttınız. Her kesimi kucaklıyoruz diyip, kendi kesimlerinizi yarattınız. Sultanbeyli, Bağcılar, Fatih durduk yere AKP'nin kalesi diye adlandırılmadı. İnsanların inançları üzerinden siyaset yaparak, toplumu dininden nefret ettirir hale getirdiniz. Aleviler sizi neden protesto ediyorlar acaba? Ahh Recep Bey gerçekten ahh!

Her şey aklıma gelirdi de sizin gibi bıçkın bir delikanlının, başına türban takılmış resimleriyle protesto edileceği gelmezdi. Germeden yola sağlam basma hesapları tutmamış demek ki!

"İmkânı olmayanlara 45 metre karelik stüdyo daire yapacağız. Ayda 100 ytl taksitle."

Ahh Recep Bey ahh! Bu nasıl bir çelişkidir ki refah getirdiğinizi iddia ettiğiniz ülkede, insanlar 45 metre kare dairelere tıkılmak zorundalar. Hadi tıkıldılar diyelim, üç çocuk yapın diyorsunuz asgari 5 kişilik bir aile bu mekânda nasıl yaşar? Komün yaşama geçtikte biz mi farkında değiliz? Hep azla yetinmeyi yerleşik kültür haline getirmek, sizin oralardan refah olarak gözüküyorsa da bizim buradan yoksullaşmak anlamına geliyor.

"Bağcılar varoş olmaktan çıktı, kentin merkezinde bir ilçe oldu." diyorsunuz. Bağcılar zaten kentin merkezindeydi. Varoştu. Çünkü, Anadolu'dan iş için aş için gelenler Feyzullah Kıyıklık tarafından hep kollandı. Özellikle burada nüfus artışı sağlandı. Çarpık yapılaşmaya ruhsat verildi. Erzakla, kömürle, kaçak elektriğe göz yumularak oylar satın alındı. Zemin hazır olunca da ilçe oldu. Ne zaman ki Bağcılar da istediğimiz kıyafetle göze batmadan yürürüz işte o zaman size hak veririz. Ne zaman ki olimpik yüzme havuzların da haşemo ile yüzenler azınlıkta kalır o zaman hak veririz. Ne zaman ki her sokak başında, farklı tarikatlar için cami yapılmasına izin verilmez o zaman hak veririz.

Ahh Recep Bey ahh! Konuşmanızda diyorsunuz ki " Yıllardır bu ülkenin, milletin, şehirlerin ihtiyaçları ihmal ve gözardı edildi. Çünkü milletin derdi ile dertlenmeyen, emanet kaynakları çarçur eden yönetimler iş başındaydı. Biz dedik ki yağma yok..."

Ben anlayamadım. Siz değil misiniz yıllar önce Belediye Başkanlığı yapan ve sonrasında da hep sizin partiniz değil mi Başkanlık koltuğunda oturan? Ayrıca çarçur edilen kaynakların abideleri yükselmiyor mu şehrimin dört bir yanında? Hattâ o müteahhitlerin çukurlarında can vermiyor mu insanlarımız? Albayraklardan VIP otobüsleri sizin Belediyeniz kiralamıyor mu? Şu an Rumeli Kavağı'nda restorasyon adı altında çalışmaları yürütülen yapı Kadir Topbaş'ın oğluna ait değil mi? Lalelere verilen para sizce çarçur etmek olmuyor mu? Milli Emlâk arsalarının belli kişilere dağıtılıp, imara açılıp, rant elde edilmesi emanetin çarçur edilmesi olmuyor mu? Kaçak yapı cenneti olan Çavuşbaşındaki topraklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı yok mu? Siz imtiyazlı sınıf dışındakilerin yaptığı yağmalamayı kastediyorsanız o başka. Demek ki ben yanlış düşünüyorum!

Mercümek, Yimpaş, Kombassan, İhlas, Deniz Fenerinde heba olan para 350 milyar dolar. Siz, geçmişte fona devredilen 22 bankanın bu millete maliyeti 50 milyar dolar diyorsunuz. Ahh Recep Bey ahh! Siz ahh çektikçe ben off demekten inanın çok geriliyorum.. Bir de aklıma gelmişken (!) "Meyve hamken ağzı ekşitir. Olgunlaştıktan sonra zevk verir." dediniz Ahh çekerek başladığınız bölümün sonunda. Ham meyve bende bir halk tekerlemesini çağrıştırdı (!) Çıkma incir ağacına / Yersin hamını mamını diye başlayan.. Sonrasını hatırlayamadım....

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..