Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
İzmir
 

Germiyanlı Küçük Selçuk

Germiyanlı Küçük Selçuk
 

Germiyanlı Küçük Selçuk


Zeytin ve incir ağaçlarıyla süslü tepenin ardından yükselen güneş, güzel bir günün habecisiydi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yazlık evlerin önce perdeleri ardından pencereleri açıldı. Bir süre sonra da mor ve pembe begonvillerin süslediği verandalarda kahvaltı masaları hazırlandı. Çilek, kayısı ve incir reçelleri; tulum peyniri, zeytin, domates, salatalık; çift sarılı köy yumurtalarıyla pişirilmiş sahanda sucuklu yumurta özenle masalara dizildi.

Havuz ve deniz muhabbetiyle başlayan kahvaltının en dingin anında uzaklardan bir traktör sesi duyuldu. Bir süre sonra Vedat'ın emektar traktörü sabah sessizliğini yırtarcasına kilit taşlı sokaktan geçerek havuz yönüne doğru ilerledi. Küçük Selçuk he zaman olduğu gibi yine babasının yanındaydı. Traktöre doğru çevrilmiş yüzlere gülümseyerek bakıyordu. Yazlık sitenin çocukları mahmur gözlerle kahvaltıdayken o çoktan işbaşı yapmıştı bile.

Bahçe temizliğinden çıkan otları temizlemek Germiyanlı Vedat'ın işiydi. Altı yaşındaki oğlu Selçuk'la her hafta gelerek kaldırıma konulan otları traktöre yüklerler ve belediyenin gösterdiği bir alana dökerler. Selçuk, babasının yanından hiç ayrılmaz. Babası, ''Yarın sabah Altınhavuz Sitesi'ne gideceğim, '' dediğinde gözüne uyku girmez, sabah herkesten önce kalkar.

Gücünün yettiğince babasına yardım eder. Ot taşıma işi bittiğinde babasından izin isteyerek oyun bahçesine koşar. Salıncaklarda uçarcasına sallanır. Sevinç çığlıkları atar. Ardından kaydırağın merdivenlerine tırmanır. En yüksekten kumların üzerine yuvarlandıkça keyiflenir. Bir daha... Bir daha kayar kumların üzerine. Babası, ''Hadi oğlum gidiyoruz, başka yerde de işimiz var, '' diye seslendiğinde tüm neşesi kaçar, ''Üç kez daha baba, ondan sonra gidiyoruz, söz, '''' diyerek zaman kazanır.

Ağırdan alsa da üç kez çabuk biter. Gözü oyuncaklarda, gönülsüzce babasının yanına biner Küçük Selçuk. Altınhavuz Sitesi'nden ayrılırken gözünü masmavi havuzdan ve oyun parkından alamaz. Çaresiz, bir sonraki ziyaretin hayalini kurar yol boyu.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..